Karhubasket jatkoi Kauhajoen kotitaikaa

Puolustava mestari Karhubasket piti yllä Kauhajoen liikuntahallin taikaa, eikä taaskaan suostunut häviämään kotikentällään. Isännät siirtyivät voitollaan Kouvoista Korisliigan finaaleissa 2-1-johtoon otteluvoitoissa.

Karhubasket − Kouvot 85-78
Ottelun tilastot

Kouvot otti otteluun vauhdikkaan startin, karkasi johtoon ja näytti jatkavan siitä, mihin joukkue kotivoitossaan Kouvolassa jäi. Sentteri Thomas Gipson dominoi korinalustaa ja pussitti pisteitä läheltä ja muu viisikko täydensi mallikkaasti.

Pian toisessa erässä ote kuitenkin siirtyi Karhubasketille, joka sai pelin rytminsä toimimaan lähes täydellisesti. Isännät takoivat toiseen neljännekseen peräti 27 pistettä ja siirtyivät johtoon, mitä Kouvot ei enää missään kohdin saanut kirittyä umpeen.

− Alku oli meille liian hyvä hyökkäyksellisesti. Olemme koko kauden pyrkineet pelaamaan puolustuksen kautta, ja kun saimme tehtyä kuppeja alussa, se lähti vähän laukalle. Meille tuli yksinkertaisia puolustusvirheitä, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen kertoi.

Kauhajoen ykkösmies oli aiempien pelien tapaan Cameron Jones (27/7/3s), joka vaikutti tekevän korin aina, kun kotijoukkue sellaista tarvitsi. Puolestaan kaksi ensimmäistä ottelua penkin alle pelannut Bojan Sarcevic taas palasi omalle huipputasolleen, eikä Kouvolan pelin kaltaista hermostumista myöskään nähty mieheltä lainkaan.

Tosin penkin alle Sarcevic joutui menemään tällä kertaa kirjaimellisesti, kun isäntien kapteeni kävi ryömimässä katsomon alle tukalaan paikkaan vierineen pelipallon takaisin peliin.

− Täytyy nostaa esiin tämä Cameron Jones. Teki monipuolisesti koreja, Lehtonen sanoi.

− Haluan nostaa Bojan Sarcevicin esille. Kapteeni oli tänään todella hyvä ja hermokontrolli piti, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi.

Kun vahvan alun jälkeen peli vyöryi Karhubasketin merkeissä ja illan tuomarikolmikko tulkitsi muutaman tilanteen isäntien eduksi, ei Kouvojen pinna pitänyt yhtä hyvin kuin tähän asti kahdessa edellisessä finaalipelissä.

Vaikka tunnetaso vielä pysyi jokseenkin kurissa, hassasi vierasjoukkue energiaa muualle kuin itse peliin.

− Valitettavasti tuomaritoiminta pääsi vaikuttamaan meidän tekemiseen. Meidän pelaajamme reagoivat siihen vähän huonosti. Sieltä tuli helppoja ohiheittoja ja vääriä valintoja, Kouvojen Severi Kaukiainen kertoi.

− Pikkaisen hermokontrolli petti erinäisistä syistä. Se on ihan ok, että välillä kuohahtaa, mutta jos et sen jälkeen pysty toteuttamaan pelisuunnitelmaa tai pelaat itsekkäästi, se ei käy. Meillä ei tällaisia ongelmia ole ollut [välierävastustaja Vilppaan Juho] Nenosen jälkeen, Lehtonen kertoi.

− Olimme virhevaikeuksissa joka jaksolla, ja silloin se viimeinen kuusi minuuttia on vaikea puolustaa, Lehtonen sanoi.

Finaalisarjan aiempien pelien tapaan korinalustoilla nähdään kovaa taistelua, kun sentteri Gipson vääntää itseään asemiin. Mies oli Kouvojen paras pisteissä 23:lla, mutta sai tililleen myös seitsemän pallonmenetystä, kun Chris McKnight oli tällä kertaa määrätty vartioimaan häntä.

− Varmaan tämän kauden jälkeen nuo paikalliset painiseurat haluavat hänet riveihinsä. Hän teki todella ison miehen työn Gipin kanssa. Se ei todellakaan ole helppoa, Gip on loistava pelaaja. Kaverit siellä naureskelivat keskenään: ”jaha, saanko luvan?”, Laakso kommentoi McKnightin suoritusta.

− Tulimme ihan toisenlaisella energialla kuin vieraspelissä. Mielestäni teimme Gipsonin kanssa paljon parempaa puolustusta kuin aiemmin, Karhubasketin Otto Järvi kertoi.

− 20 pistettä vähemmän menetyksistä Kouvoille, se on hyvä määrä. Me emme muuttaneet paljon tekemisessämme. Muutimme Gipsonin päällystakkia ja nostimme puolustusta vähän ylemmäs. Olimme paljon parempia pallon paineessa, että he eivät saaneet niin helppoja syöttöjä sisälle, Laakso sanoi.

Päätöserässä Kouvot sai vielä painetta aikaiseksi viimeiselle minuutille asti. Itse asiassa takamies David Gonzalvezin (15/5) kaksi lähes vapaata kolmen pisteen heittoyritystä pyörähtivät kouvolalaisten kannalta ikävästi ulos korista viimeisellä minuutilla, kun pallo vaikutti olevan jo puolivälissä korisukkaa.

− Olemme molemmissa peleissä täällä pelanneet ottelun voitosta kolme minuuttia ennen loppua. Jos edes toinen Gonzalvezin kolmosista olisi mennyt sisään, mitä sitten olisi tapahtunut? Urheilussa on kivaa se tarina ja välillä se jossittelu. Joskus se ei ole kivaa kuten tänään, Lehtonen sanoi.

Kouvojen riveissä pelintekijä Tuomas Hirvonen (21/6/3s) jatkoi kevään huippuotteitaan ja pelasi samalla erinomaisella tasolla kuin käytännössä koko pudotuspelit.

− Tuomas on pelannut pudotuspelit Susijengi-tasolla, Lehtonen lähetti terveisiä Henrik Dettmannille.

Finaalisarja jatkuu perjantaina Kouvolan jäähallissa neljännellä ottelulla ja sunnuntaina palataan jälleen Kauhajoelle viidenteen peliin.