Karhubasket marssi Pyrinnön yli välieriin

Pelin ja ottelusarjan voittajasta ei Kauhajoella jäänyt mitään epäselvyyttä. Koko sarjaa hallinnut Karhubasket nappasi ratkaisevasta pelistä yli 30 pisteen voiton kokonaisvaltaisella joukkuesuorituksella.

Karhubasket – Pyrintö 108-75
Ottelun tilastot

Pyrintö joutui Kauhajoelle vajaamiehisenä, kun vatsatauti jyllää joukkueessa ja sen takia riveistä puuttuivat Antero Lehto, Petri Heinonen ja Lassi Kilpinen. Vaikka Pyrintö ei koko sarjassakaan montaa hetkeä ollut tosissaan voitosta taistelemassa, ilman muutamaa vakiopelaajaansa tamperelaiset pystyivät siihen vielä vähemmän.

− Tämä peli oli mitä oli. Sarja oli selvä, 3-0. En lähtisi sen taakse piiloutumaan, että meiltä puuttui tänään muutama äijä. Kauden loppu meni vähän penkin alle, Pyrinnön Osku Heinonen kertoi.

− Emme pystyneet tänään antamaan ihan sitä vastusta, mitä haimme. Kolme pelaajaa on nyt käynyt vatsataudin läpi ja parilla alkamaisillaan, Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen sanoi.

Karhubasket jyräsi ilman sääliä vieraidensa yli. Hurjassa voittoputkessa olevat kauhajokiset ovat pelottava vastuu kenelle tahansa. Torstainakin ryhmästä löytyi kolme yli 20 pisteen pelaajaa, kun Stephen Maxwell, Greg Mangano ja Kelvin Lewis kaikki ylittivät tuon rajan.

− Isolta osalta hävisimme tämän sarjan kolmen sekunnin alueen sisällä. Kotipelin hävisimme Bojanin juttuihin, Toiviainen kertoi.

Kauhajoen isännät karkasivat jo heti avauserässä tavoittamattomaan johtoon, jonka Pyrintö vielä pystyi kirimään alle kymmeneen pisteeseen toisessa erässä, mutta kolmannen erän Karhubasket vei taas nimiinsä peräti 17 pisteen erolla.

− He nousivat kerran jo sillasta, eivät he luovuttaneet, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi.

− Me olimme korin alla aika vahvoilla. Tiesimme miten Pyrintö puolustaa ja miten me yritämme hyökkäyksessä sitä hyödyntää, Laakso sanoi.

Karhubasket jatkaa välieriin puhtaalla 3-0-saldolla puolivälierästä. Mikäli Salon Vilpas voittaa oman ottelusarjansa, on kauhajokisilla vastassa BC Nokia. Jos taas KTP vie sarjan nimiinsä, tulee vastaan juuri kotkalaisryhmä. Laakson resepti välieriin oli yksinkertainen kysyttäessä, mitä Karhubasket lähtee tekemään jatkossa.

− Voittamaan.