Karhubasket puolustaa jälleen mestaruuttaan − Pyrintö jäi kummajaiseksi

Puolustava tuplamestari on Korisliigan finaalissa taas, kun välieräsarjassa Pyrintö kaatui lopulta 4-1-voitoin. Ratkaisevassa viidennessä ottelussa Kauhajoen vieraat näyttivät marssivan helppoon voittoon, mutta Pyrintö laittoi Karhun miehet jännittämään viimeiseen sekuntiin asti.

Pyrintö – Karhubasket 84-87
Ottelun tilastot

Karhubasket karkasi avauspuoliajalla 16 pisteen johtoon ja Pyrinnön huippuhetket ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella jäivät olemattomiksi. Loppua kohden vieraiden ote kuitenkin herpaantui ja toisaalta tamperelaiset saivat kunnon kirin aikaiseksi.

Aivan viimeisten minuuttien ja sekuntien aikana Pyrintö pääsi parhaimmillaan jo kahden pisteen päähän. Viimeisen hyökkäyksensä aikana kotiryhmällä oli mahdollisuus tasoittaa peli ja viedä se jatkoajalle, mutta Marcus Lewisin heitto jäi rautoihin summerin soidessa.

− Se oli pitkä kymmenen sekuntia meille. Tällä kertaa onnellakin oli kyllä osuutta asiaan, että emme joutuneet jatkoajalle, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertoi tv-haastattelussa.

− Ehkä peli alkoi liiankin hyvin. Se oli meillä hyvin kontrollissa. Olisi pitänyt tietää, että ne sieltä vielä tulevat. Lopussa vielä muutama nukahdus. Onneksi tämä kääntyi kuitenkin meille, muuten olisi mennyt yöunet, Okko Järvi kertoi tv-haastattelussa.

Pyrintö voitti sarjan avausottelun, mutta sen jälkeen Karhubasket nappasi neljä voittoa putkeen. Runkosarjan kakkossijalle tamperelaiset vienyt valmentaja Miikka Sopasen paikkapuolustus ei enää riittänyt, kun hallitseva tuplamestari keksi sen peittoamiseen lääkkeet.

− Ensimmäisen tappion jälkeen meillä oli kontrolli tästä sarjasta. Olisin odottanut, että jossain vaiheessa Pyrintö olisi jotain muutakin tehnyt kuin pelannut paikkapuolustusta, Järvi sanoi.

Järvi oli jälleen vieraiden parhaimmistoa ja avauspelin vielä verkkarit päällä kokoonpanosta sivussa seurannut TJ Holyfield (25/11/4) oli dominoivassa iskussa. Karhubasket voitti selvästi levypallopelin ja joukkue keräsi pelissä myös huimat 31 koriinjohtanutta syöttöä.

− Nyt päästään nauttimaan Wrestlemania-viikonlopusta rauhassa, Järvi kertoi.

Pyrinnön virta ei riittänyt lopulta aivan finaaliin asti. Yhtä lukuun ottamatta punapaidat olivat välieräotteluissa kyllä voitosta täysillä taistelemassa, mutta hyökkäyspeli ei enää toiminut yhtä saumattomasti kuin aiemmin kaudella.

Kun Karhubasket löysi aseet paikkapuolustuksen parempaan hyödyntämiseen, ei Pyrinnöllä ollut myöskään puolustuspäässä suuria muutoksia käytettävissään, millä se olisi voinut reagoida tilanteeseen.

Karhubasketin finaalivastus voi selvitä tänään Kisahallissa käynnissä olevassa toisessa välieräottelussa, mikäli 3-1-johdossa oleva Salon Vilpas Seagullsin voittaa.