Karhubasket - Pyrintö − ratkaisijat ja jokerikortit

Koripallo.comin toimitus perkaa kaikkien puolivälieräsarjojen otteluparit ja kunkin kohtaamisen ratkaisijat ja jokerikortit molemmista joukkueista.

Vilpas – KTP − ratkaisijat ja jokerikortit
BC Nokia – Kataja − ratkaisijat ja jokerikortit

Karhubasket lähtee pudotuspeleihin runkosarjan kakkossijalta ja on peräti 11 ottelun voittoputkessa. Pyrintö taas kompuroi runkosarjan lopun, menetti kotiedun ja pari muutakin sijaa.

Ratkaisijat

Karhubasket: Bojan Sarcevic

Bosnialainen pelaa uransa parasta kautta, ja se on vain petraantunut pudotuspelien lähestyessä. Sarcevic on kyykyttänyt vastustajia maaliskuussa kuin Korisliigan tähti pelaisi B-junioreita vastaan. Valinta maaliskuun kuukauden pelaajaksi oli täysin oikeutettu.

Ja sellaista suoritusta Karhubasket Sarcevicilta kaipaakin, mikäli runkosarjan kakkonen haluaa edetä pitkälle tänä keväänä. Kauhajokisten pelintekijä voi ottaa yksin koko pelin haltuunsa silloin, kun hän on parhaimmillaan − sekä omilla koreillaan että syötöillään.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Sarcevic painoi Pyrintöä vastaan 33 pistettä, antoi yhdeksän syöttöä ja hankkiutui vapaaheittoviivalle peräti 14 kertaa − ja sai Pyrinnön miehet ihastelemaan takamiehen suoritusta. Negatiivinen puoli miehessä on balkanilainen luonne, mikä ei välttämättä kestä kaikissa tilanteissa ja voi saada Sarcevicin räjähtämään joukkueelleen haitallisesti.

Pyrintö: Brian Asbury

Asbury on Pyrinnön kantava voima ja luotettavin korintekijä. Tilastoihin voi joka otteluun merkitä jo 18 pistettä Asburylle, sillä korit tulevat kuin automaatista. Ja niitä myös tarvitaan Karhubasketia vastaan.

Isolla miehellä on myös kova urakka omalta osaltaan puolustaa Greg Manganoa yhdessä Devonne Gilesin kanssa, mutta amerikkalaisen urheilullisuuden pitäisi riittää myös monipuolista Kauhajoen sentteriä vastaan.

Asbury on myös harvinainen tapaus, sillä hänellä oli Korisliigan toiseksi eniten riistoja runkosarjassa, mikä ei ole ihan normaalia laituri/sentteri-tonttia pelaavalle jenkille. 201-senttisen pelurin pelinäkemys puolustuspäässä on erinomainen ja hän pystyy pomppaamaan syöttölinjoille hyvin yllättävissä paikoissa.

Jokerikortit

Karhubasket: Henri Kantonen

Kaksikymppisen Kantosen kehityskäyrä näyttää vahvasti kohti koillista. Runkosarjan loppu oli erinomainen, kun omia piste-ennätyksiä syntyi vähän joka pelissä ja maaliskuun pistekeskiarvo Korisliigan otteluissa hänellä oli jo yli 12 pistettä.

Kantonen oli myös sarjan toiseksi tarkin kolmen pisteen heittäjä BC Nokian Dragan Labovicin jälkeen. Viime kausi nuorukaisella meni enimmäkseen Kouvojen penkillä ja tämänkin kauden alun mediaani-pistemäärä peleissä oli kolme (3).

20-vuotias Kantonen on siis päässyt parhaaseen iskuun juuri oikeaan aikaan, ja resepti on juuri kuin jokerikortin kohdalla kenen tahansa valmentajan keittokirjassa lukee. Jos takamies pystyy samanlaisiin suorituksiin kuin maaliskuussa, on Karhubasket saanut huippuvahvistuksen joukkueeseensa.

Pyrintö: Lassi Kilpinen

Takiainen, ennakkoluuloton, riipivä puolustaja, myöhempien aikojen villepekkola. Jos Pyrinnön oma kasvatti Kilpinen pystyy pelaamaan samanlaista roolia kuin Pekkola itse tamperelaisten finaalikausilla, on punapaidoilla mahdollisuus pitkälle.

Kilpisen tärkein tehtävä on Sarcevicin puolustaminen, eikä varmasti pahitteeksi olisi, mikäli hän pääsisi bosnialaisen ihon alle. Aina kun tamperelainen tulee kentälle, on hän varmasti Karhubasketin pallollisen takamiehen lonkassa kiinni kuin liimattuna.

Itsensä monen divisioonakauden jälkeen Pyrinnön kakkosjoukkueesta Korisliigaan taistellut Kilpinen on valmentaja Sami Toiviaisen käsissä todellinen jokeri. Penkiltä on heittää kehiin pussillinen energiaa, ripaus joka tilanteen täysillä pelaamista ja periksiantamatonta puolustuspeliä. Kilpisen rooli on myös kasvanut selvästi kauden edetessä, vaihtopenkin hajaminuuteista jo lähes luottomieheksi.