Karhubasket söi Pyrinnön peli-ilon ja on voiton päässä Korisliigan finaaleista

Puolustava tuplamestari Karhubasket on saanut koneensa käymään täysillä kierroksilla, kun kevään ratkaisupelit lähestyvät. Kauhajoella isännät ottivat kolmannen voittonsa Pyrinnöstä ja ovat nyt 3-1-johdossa välieräsarjassa.

Karhubasket – Pyrintö 94-83
Ottelun tilastot

Karhubasket otti pelin ohjat haltuunsa heti ottelun alusta lähtien. Kauhajokiset hallitsivat ensimmäistä puoliaikaa ja lamaannuttivat Pyrinnön. Vieraiden pelistä katosi ilo ja into ja jäljelle jäi turhautuminen.

− Aloitimme vahvasti. Se on ollut meille tärkeää koko ottelusarjan ajan, Karhubasketin Collin Malcolm kertoi tv-haastattelussa.

− Avauspuoliajalla meillä oli liikaa pallonmenetyksiä. Meidän pitää tulla heti alusta täynnä taistelutahtoa. Jos olisimme pelanneet avauspuoliajan kuten toisen, meillä olisi ollut mahdollisuus voittoon, Pyrinnön David Gonzalvez kertoi tv-haastattelussa.

Isännät leikittelivät 20 pisteen johdossa, kunnes aivan ottelun loppuminuuteilla Pyrintö sai pienen kirinpoikasen aikaiseksi. Siinä vaiheessa kuitenkin oli jo liian myöhäistä, eikä vierasryhmä päässyt todelliselle iskuetäisyydelle enää.

Okko Järvi (22p) oli jälleen erinomaisessa vedossa ja myös Malcolm (22/4/4) onnistui keskiviikkoiltana. Bojan Sarcevic (12/4/6) yltyi ottamaan triplamäärän (6) pelitilanneheittoja aiempiin otteluihin verrattuna, johti peliä tehokkaasti, mutta otti kuitenkin viidennen virheensä Pyrinnön parhailla etsikkohetkillä ottelun lopussa.

− Joukkueessamme aina joka ilta joku uusi pelaaja kantaa vastuuta. Tänään ne olimme minä ja Okko, kukaan joukkueessamme ei ole itsekäs, Malcom sanoi.

Pyrintö ei ollut hereillä ottelun alussa, ja kun Karhubasket pystyi tekemään koreja jatkuvasti helpohkosti ja pysäytti vieraiden hyökkäykset, johti tämä turhautumiseen. Kun peli ei kulje, se kulkee pian vielä heikommin.

Brady Skeens (17/14) oli Pyrinnön selvä ykköspelaaja, kun taas Marcus Lewis ei 18 pisteestään huolimatta ollut lähelläkään parastaan.

− He saavat liikaa pisteitä meidän pallonmenetyksistämme ja hyökkäyslevypalloista. Normaalissa puolustustilanteessa emme ole yhtä suurissa vaikeuksissa, Gonzalvez sanoi.

Seuraava ja mahdollisesti ratkaiseva ottelu pelataan perjantaina Tampereella. Jos runkosarjan kakkospaikalle paikkapuolustuksellaan yltänyt joukkue haluaa vielä nousta finaaleihin, vaatii se kolmea peräkkäistä voittoa.

− Meidän pitää taistella seuraavaksi kuin henkemme riippuisi siitä, Gonzalvez linjasi.