Karhubasket sysäsi KTP:n alempaan jatkosarjaan – Koskimies tyytyväinen uusiin hankintoihinsa

Kauhajokisten vierailu Kotkaan sujui tällä kertaa huomattavasti suoraviivaisemmin kuin viime kaudella vieraspeli KTP:tä vastaan, kun korilevyt olivat Karhuvuoressa timanttisessa kunnossa. Karhubasketin selvä 23 pisteen voitto vankisti joukkueen asemia taistossa ylempään jatkosarjaan pääsystä ja samalla varmisti KTP:n jäämisen alempaan jatkosarjaan.

KTP – Karhubasket 71-94
Ottelun tilastot

Teksti: Matti Liljaniemi

Peli Kotkassa oli tasaista ottelun alussa ja KTP johti kamppailu luvuin 20-17 avauserän jälkeen. Sen jälkeen parketilla nähtiin vain kauhajokisia sheriffejä, ja Karhubasket paineli pian tavoittamattomaan johtoon.

– Ensimmäisellä jaksolla meillä tuli pakotettuja heittoja ja KTP juoksi nopeita. Toinen ja kolmas jakso olivat hyökkäyksellisesti hyviä meiltä, ja sillä pystyimme voittamaan pelin tänään, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

Keskimmäiset jaksot menivätkin vieraiden nimiin 59-36, mistä muodostui myös ottelun lopullinen piste-ero. Karhubasket nosti niin puolustuksensa kuin hyökkäyksensä tasoa merkittävästi ja KTP jäi nopeasti vieraiden jalkoihin.

Karhubasketin ykkösnimenä hääri hieman yllättäen Eemi Luukkonen, joka sai joukkueestaan eniten peliaikaa, teki ottelun kovimman pistesaldon (18) ja heitti yhdeksästä pelitilanneheitostaan vain yhden ohi.

Kauhajokisten ryhmässä nähtiin ensi kertaa tuore vahvistus, Etelä-Sudanin maajoukkuemies Junior Madut. Vielä jet lagiaan valitellut pelimies esiintyi ainakin lupauksia herättävästi, vaikka suuria urotöitä Madutilta ei vielä nähtykään.

Myös Norjan maajoukkuemies Kristian Sjölund ainakin petrasi peliään, vaikka Karhubasketin aiempien vuosien ulkomaalaisvahvistusten tasolle miehellä on yhä matkaa.

– Olin tyytyväinen Junioriin. Hän toi jo tässä pelissä niitä nopeita jalkoja, joita olemme kaivanneet puolustukseen. Myös Kristian oli paljon paremmin pelissä mukana kuin siinä Kobrat-pelissä. Heille on tärkeä saada toistoja meidän pelaamisen perusasioista, Koskimies sanoi.

Karhubasketin tukena oli tuttuun tapaan vahva kannattajaryhmänsä, joka tällä kertaa ei joutunut palaamaan kotiin tyhjin suin. Myös valmentaja Koskimieheltä herui kiitoksia fanijoukoille.

– Nimenomaan tällaisella kaudella, kun on ollut vaikeuksia. Nämä ovat niitä paikkoja, jolloin on hienoa ja erityisen tärkeää saada sitä tukea. Tämä porukka on joukkueen takana niin hyvinä kuin vaikeina hetkinä.

KTP valahti lopullisesti alemman jatkosarjan puolelle, kun kymmeneskään voitto runkosarjan päätöskierrokselta ei voi enää nostaa joukkuetta edes Karhubasketin tai Kouvojen rinnalle.

Kotkalaiset tulivat peliin hyvällä ilmeellä, mutta kun Karhubasket alkoi hieman kääntää ruuvia toisessa erässä, romahti kotijoukkueen korttitalo hyvinkin nopeasti.

Suurimmat ongelmat olivat puolustuspäässä, missä vieraat pistivät palloa pussiin liki jokaisesta hyökkäyksestä keskimmäisissä erissä. Samalla KTP:n oma hyökkääminen meni tahmeaksi, kun joka kerta palloa lähdettiin tuomaan ylös vastustajan tekemän korin jälkeen.

Vaikka KTP:n paikka löytyykin alemmasta jatkosarjasta, on sillä yhä hyvä mahdollisuus lunastaa tiensä pudotuspeleihin. Kahdesta paikasta tosissaan taistelemassa lienee kolme joukkuetta – ellei sitten Pyrintö kiri vielä entistäkin kovempaan vauhtiin.

– Yritystasolta ja tsempiltä mentiin huomattavasti eteenpäin, vaikka se kuulostaa erikoiselta. Rutinoinut Kauhajoki pelaa niin kovaa, että me emme ihan siinä pärjänneet. Tämä on hyvä sarja, ja kaikki meillä ei yksinkertaisesti pysty siihen puolustusjuttuun, KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä kertoi Ruudun haastattelussa.

Murskaavasta kotitappiosta ja ylemmän jatkosarjan haaveiden kaatumisesta huolimatta Mäkelä ei lähtenyt ripottelemaan tuhkaa päälleen ottelun jälkeen.

– Mennään eteenpäin, eikä jatkuvasti vain murehdita.

– Ei kuulu mun juttuuni luovuttaa ja ehdottomasti tavoittelemme sinne kahden joukkoon. Jos et usko tähän juttuun, älä tee sitä.

Matti Liljaniemi