Karhubasket viidettä kertaa perätysten Korisliigan finaaleihin

Kauhajoella pelataan jälleen Korisliigan finaaliotteluita, mikä alkaa olla jo kotimaisen kevään tuttu rituaali. Karhubasket selvitti tiensä loppuotteluihin kaatamalla Vilppaan voitoin 4-1, vaikka joukkue joutuikin ehkä tiukemmille kuin osattiin odottaa.

Karhubasket – Vilpas 100-88
Ottelun tilastot

Vilpas roikkui välieräsarjan viidennessä ottelussa mukana alusta pelin loppuun asti, mutta Karhubasket oli silti koko ajan kuskin paikalla. Isännät voittivat ottelun kaikki neljä erää, mutta eivät saaneet missään kohdin repäistyä sellaista eroa, millä Vilpas olisi lopullisesti pudotettu kyydistä ennen viimeisiä minuutteja.

Avauspuoliajalla Kauhajoella pelatun edellisen ottelun Vilppaan sankari Remy Abell pussitti 20 pistettä ja piti salolaisia välillä lähes yksin pelissä mukana. Karhubasketin vahvuus oli jälleen tuttu: laaja kokoonpano, jossa onnistumisia tuli koko rintamalta.

Toisella puoliajalla Abell jäi vain kahteen pisteeseen. Vaikka Quentin Goodin (22p) ja Keyshawn Feazell (16/14) paikoin onnistuivatkin erittäin hyvin, ei varsinkin Vilppaan kotimaisten pelaajien osasto noussut tarvittavalle tasolle.

Karhubasketin tasaisuudesta ja laajan rintaman onnistumisesta kertoo jotain se, että isompia peliminuutteja saaneesta seitsikosta kaikki pelaajat onnistuivat keräämään 9-20 pistettä ottelussa.

– Ei luovutettu ainakaan. Taidettiin olla vielä neljän-viiden pinnan päässä tuossa viimeisten minuuttien aikana. Oltaisiin voitu kääntää tämä vielä, mutta kaveri oli tuon verran parempi, Vilppaan veteraanipelaaja Juho Nenonen (12p) kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

– Mentiin kori korista pitkään. Molemmilta kovia suorituksia hyökkäyspäässä. Muutama stoppi peräkkäin niin silloin ero olisi voinut olla isompi. Lopussa laitoimme ne ratkaisevat heitot sisään, Karhubasketin ratkaisevat kolmoset upottanut Severi Kaukiainen (19/5s) sanoi.

– Hyökkäyspään juhlaa tänään. Molemmat osuivat kolmen pisteen viivan takaa. Ehkä olimme kuitenkin hyökkäyksessä se monipuolisempi joukkue, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertoi.

Välieräsarjassa nähtiin murskavoittoja, Karhubasketin ensimmäinen tappio uudella kotiareenallaan Kauhajoella ja Vilppaan kovaa taistelua selvästi kovempaa vastustajaa vastaan. Lopulta kuitenkin joukkueiden tasoero oli kentällä sen verran näkyvä, että Karhubasketin normaali suoritustaso kantoi oranssipaidat viidettä kertaa peräkkäin finaaliin.

– Ensimmäinen matsi meni ihan heräillessä. Toka matsi ei ihan riittänyt ja sitten kolmanteen peliin tulimme kuten pitääkin pelata. En tiedä oikein, mitä neljännessä sitten tapahtui – meitä vietiin kuin litran mittaa. Karhu on erinomainen joukkue, ja kun häviää 4-1, voi sanoa paremmalle hävinneensä, Nenonen sanoi.

– Levypallopelaaminen oli tosi isossa roolissa. Ne pelit, missä saimme paljon hyökkäyslevypalloja, olimme aika vahvoilla. Sitten pääsimme vähän juoksemaan ja laittamaan palloa liikkeelle, kun voitimme puolustuslevypallot puolestaan, Kaukiainen arvioi välieräsarjaa.

Korisliigan finaalisarja alkaa viikon päästä, kun tiistaina 2.5. pallo nousee ilmaan Kauhajoella. Loppuotteluissa vastaan Karhubasketille asettuu Helsinki Seagulls, kun helsinkiläiset viimein vuosien yrittämisen jälkeen raivasivat tiensä finaaleihin voitolla Joensuun Katajasta.

– Erinomainen joukkue, joka on parantanut peliään koko ajan. Aika tasaisesti olemme pelanneet, ottaneet myös aika rumasti turpaan Helsingissä. Siinä on varmasti paljon tunnetta pelissä, Kaukiainen sanoi.

– Viidettä kertaa peräkkäin, se on mahtava saavutus Karhubasketille. Kaikista kovin vastus nyt vastassa. Meidän pitää venyä äärimmilleen voittaaksemme Seagulls. Selvästi kaksi kauden parasta joukkuetta on siellä vastakkain, Koskimies kertoi.