Kataja heitti voittonsa pois, Pyrintö kiitti − ”Koriksen opetusvideota en näytä kenellekään tästä”

Joensuun Kataja näytti hallitsevan kotipeliään lauantai-illassa. Viimeisellä minuutilla kolme typerää pallonmenetystä kuitenkin kostautuivat ja Pyrintö varasti voiton viimeisillä sekunneilla.

Kataja – Pyrintö 82-84
Ottelun tilastot

Viimeisen minuutin aikana Katajasta vuorollaan Ilari Seppälä ja Vincent Simpson hukkasivat pallon kehnoilla ja riskialttiilla syöttöyrityksillä. Yhden hyökkäyspään sivurajan taas Matias Ojala jätti ottamatta Seppälän syöttämän pallon kiinni.

Kaikki tämä sähläys ja sulaminen satoi Pyrinnön laariin. Tamperelaisvieraat kiittivät ilmaisista pallonhallinnoista ja kirivät takamatkalta voittoon.

Kataja johti ottelua toisella puoliajalla ja viimeisellä neljänneksellä useaan otteeseen. Ero kasvoi useaan kertaan kuuden-seitsemän pisteen paikkeille, mutta isänniltä puuttui tappajanvaisto kriittisillä hetkillä.

Pyrintö pystyi roikkumaan mukana Jaylon Taten (25p) ja loppuhetkillä varsinkin Kenny Manigaultin (25p) kovilla suorituksilla. Katajalta puhtaat paperit saavat pääosin Topias Palmi (20/8) ja Daniel Mullings (17p).

Niin tyhjäpäisiä olivat Katajan kolme hukkaan heitettyä palloa viimeisellä minuutilla, että jos kaikki samat mokat olisivat tulleet yhdelle pelaajalle, valmisteltaisiin Veikkauksella jo varmaan selvitystä mahdollisesta ottelumanipulaatiosta.

Pyrintö sai lopulta lähes ilmaiseksi voiton Joensuusta, mutta on myös todettava, että vajaamiehisenä loukkaantumisten takia pelannut joukkue piti itsensä mukana taistelussa ja iskuetäisyydellä. Pyrintö-valmentaja Sami Toiviainen antoi pelin jälkeen ansaitusti tunnustusta kotimaisten penkkipelaajiensa suorituksille ja erityisesti Justus Kilpiselle.

− Pallo on näköjään pyöreä. Pystyimme kaksi omaa päätyrajaamme sössimään Katajalle neljännellä jaksolla. Kiitos Katajalle, että he pystyivät kaksi sivurajaa hyökkäysalueella sössimään meille. En koriksen opetusvideota tästä halua näyttää kenellekään. Paljon tapahtumia, kaukana hyvästä.

− Mahtavaa, että voitimme. Sarjataulukon kannalta tämä oli meille iso voitto. Tarvitsimme vähän kaverin avustusta, mutta emmeköhän me jotain puolustuspäässä tehneet oikeinkin, Toiviainen kertoi.

− Pääsimme monta kertaa johtoon, mutta emme saaneet tapettua peliä missään vaiheessa. Lopussa kävi sitten niin kuin kävi, Katajan Ojala kertoi.

− Olimme varmaan kuusi-seitsemän kertaa kuusi pinnaa johdossa, ja ajattelin, että nyt me tästä pääsemme. En tiedä puuttuiko meiltä kurinalaisuutta vai nälkää, Katajan päävalmentaja Juha Sten sanoi.