Kataja löysi uudeksi sentterikseen Adrian Diazin – ”Hyvä roskapalloissa ja erinomainen rullaaja”

Joensuun Kataja hankki uudeksi sentterikseen 209-senttisen Adrian Diazin, kun edellinen korinaluspelaaja Ryan Wright sai lähtöpassit kentän ulkopuolisten toilailujensa vuoksi.

25-vuotias Diaz pelasi kaksi edellistä vuotta Romanian pääsarjassa BC Timisoaran joukkueessa. Romaniassa iso sentteri kunnostautui kovana viimeistelijänä, kun kahden pisteen heittoprosentit olivat 72 ja 69.

Diazin pistekeskiarvot kahdella Romanian kaudellaan olivat 11,8 ja 14,1 pistettä. Yliopistourallaan kovatasoisessa Kansas Statessa ja sen jälkeen Florida International -yliopistossa Diaz tunnettiin varsinkin blokkiuhkana.

Kahtena viimeisenä kouluvuotenaan Diaz valittiin myös Conference USA -konferenssin tähdistöön toisella kaudella ja molempina vuosina puolustuksen ykkösviisikkoon.

Alkukauden pitkä sentteri on ollut pelaamatta, mutta lopulta pelipaikka löytyi Joensuusta.

– Tarvitsimme pelaajan, joka parantaa viisi vastaan viisi -puolustustamme. Sentterin, joka pystyy suojaamaan omaa koria sekä paitsi huolehtimaan omasta puolustettavastaan auttamaan tarvittaessa muitakin.

– Adrianilla on takana kaksi ehjää vuotta hyvätasoisessa Romanian liigassa. Hänen olisi ollut mahdollista jatkaa siellä edelleen, mutta pelaaja halusi katsoa muitakin vaihtoehtoja.

– Hänen on sopeuduttava meidän tapaamme hyökätä, eikä toisin päin.

– Adrian on hyvä ”roskapalloissa”. Hän on myös erinomainen ”rullaaja” ja juuri tämän elementin säilyttäminen hyökkäyspelissämme on tärkeää. Emme halunneet lähteä muuttamaan kyseistä osa-aluetta haikailemalla esimerkiksi dominoivan post-pelaajan perään, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi seuran tiedotteessa.

Sekä Yhdysvaltain että Kuuban passeja taskussaan pitävä Diaz saapuu Joensuuhun loppuviikosta ja pelannee ensi kertaa Kataja-paidassa tulevana keskiviikkona, jolloin joukkue kohtaa FIBA Europe Cupissa vieraskentällä hollantilaisen ZZ Leidenin.

25-vuotiaan pelaajaa uraa on rasittanut yliopistovuosina diagnosoitu I-tyypin diabetes.