Kataja murskaavan kova pudotuspeliavauksessa

Kuvat: Juuso-Valtteri Kivimäki

Joensuun Kataja otti Korisliigan pudotuspelien avausottelussa peräti 37 pisteen voiton KTP:stä. Joensuulaiset olivat varsinkin pelin toisella neljänneksellä aivan ylivoimaisen hyviä.

Kataja − KTP 109-72
Ottelun tilastot

Peli ratkesi jo vartin pelaamisen jälkeen, kun Kataja iski lukon kiinni puolustuspelissään toisessa erässä. Neljännes päättyi 25-7-luvuin isäntien eduksi ja ratkaiseva ero oli sitä myöden selvä.

Tasaisen avauskympin jälkeen Kataja hallitsi ottelua suvereenisti. Vaikka toinen puoliaika oli numeroiden valossa tasaisempi, ei KTP:llä enää ollut mitään toivoa päästä otteluun takaisin mukaan.

Katajan ryhmältä nähtiin harvinainen, tasainen ja tasokas suoritus. Susijengin maajoukkuemiehet Topias Palmi ja Ilari Seppälä (12/9s) näyttivät juuri niiltä: maajoukkuepelaajilta. Koko ulkomaalaisvahvistusten nelikko oli taas sitä, mitä Kataja on kaivannutkin: vahvistuksia.

Nähdyn kaltaisella suorituksella Kataja ilmoittautuu mukaan vahvaksi taistelijaksi Korisliigan mitaleista ja taas KTP:n tilanne vaikuttaa avauspelin perusteella vaikealta. Tosin Katajan suoritusten taso on tällä kaudella heilahdellut varsin paljon, eikä joukkueelta ole nähty kovin montaa pitkänperjantain kaltaista kokonaisvaltaista suoritusta.

KTP jäi pahasti jalkoihin ja joukkueen hyökkäyspeli tyrehtyi täysin avauspuoliajalla. Kun Kataja ei päästänyt isompia kotkalaispelaajia tekemään koreja kolmen sekunnin alueelta, eivät kaukoheitot taas uponneet ja sen jälkeen korinteko oli vaikeaa.

Kataja myös dominoi levypallopeliä ja vei ne selvällä erolla 44-26 nimiinsä. Joensuulaiset keräsivät myös erinomaiset 29 koriinjohtanutta syöttöä 42 pelitilannekoriinsa.

Ottelusarja jatkuu maanantaina Kotkassa toisella osaottelulla. Jatkoonpääsyyn vaaditaan kolme voittoa.