Kataja nappasi Topias Palmin

Joensuun Kataja kaappasi toisen kovan kotimaisen vahvistuksen, kun jo aiemmin joukkueeseen liittyneen Matias Ojalan seuraksi Pohjois-Karjalaan matkaa Pyrinnössä koko uransa pelannut Topias Palmi.

23-vuotiaan Palmin sopimus Katajan kanssa on kaksivuotinen. Tamperelainen ehti pelata Korisliigaa Pyrinnön punapaidassa kuuden kauden aikana.

Miehen sopimukseen sisältyy kuitenkin myös ulkomaan optio, jonka myötä Palmi voi tänä ja seuraavana kesänä 25.7. mennessä purkaa sopimuksensa, mikäli hänelle tarjoutuu pelipaikka ulkomailta.

– Hienoa saada nuori ja eteenpäin pyrkivä pelaaja joukkueeseen. Moni muukin seura olisi hänet ottanut, olihan Topias toissa kaudella liigan paras kotimainen korintekijä – tulivoimaa kyllä löytyy. Jatkossa haluamme parhaamme mukaan auttaa häntä nousemaan urallaan seuraavalle tasolle, Katajan uusi valmentaja Juha Sten kertoi seuran tiedotteessa.

Susijengin paidassakin viime kesänä piipahtanut Palmi pelasi menneellä kaudella Pyrinnössä keskimäärin 23 minuuttia per ottelu ja hänen pistekeskiarvonsa oli 8,9. Nuoren miehen paras Korisliiga-kausi oli sitä edeltävä, jolloin heitto tippui 12,5 pisteen keskiarvolla.

– Mielessä on pitkään ollut se, että pelaamista pitäisi päästä kokeilemaan muuallakin. Joensuussa tarjolla on europelejä, jotka ovat yksi vetovoimainen asia. Organisaatiostakin olen kuullut pelkkää hyvää, joten lopulta oli kohtuullisen helppoa päättää lähteä juuri sinne katsomaan, millaista koripallo on Tampereen ulkopuolella, Palmi kertoi.

– Kausi meni sekä joukkueella että itselläni ohi tavoitteiden. Oma alkukauteni oli vaikea ja vaikka pelaamisen taso sittemmin löytyi, jäi se edelliskaudesta. Mielestäni pallollinen vastuuni oli pienempi kuin aiemmin, toisaalta en ehkä ollut riittävän vaativa roolissani. Ensi kaudella tavoitteeni on olla paljon aggressiivisempi.