Kataja vei jännärin fläppitaululla viimeisillä sekunneilla

Kun Korisliiga palasi maajoukkuetauolta, nähtiin Kauhajoella todellinen jännitysnäytelmä ja hyvätasoinen peli. Ottelu päätyi lopulta vierailevan Joensuun Katajan voittoon, kun sivurajakuvio vain kolme sekuntia ennen loppua tuotti ratkaisevan korin.

Karhubasket – Kataja 89-90
Ottelun tilastot

Karhubasket oli kotikentällään vahvempi avauspuoliajalla, Kataja taas vei toisen puoliajan nimiinsä. Ottelu oli varsin laadukasta ja viihdyttävää koripalloa, missä kaksi kärkipäähän povattua joukkuetta pistivät tauon jälkeen tuoreilla jaloilla parastaan.

Todellista dramatiikkaa nähtiin aivan viimeisten sekuntien aikana. Ensin tappiolla ollut Kataja näytti heittävänsä toiveensa säröiksi ilmaan, kun Vincent Simpsonin kolmen pisteen heitto ei ollut edes lähelläkään korirautaa.

Pelin lopussa parhaimmillaan ollut Topias Palmi kuitenkin haki päätyrajan takaa Simpsonin missin, ja hetkeä myöhemmin Tommi Huolila sai nostaa layupin korin alta sisään. Joensuulaisten sentteri kuitenkin oli päätyä sankarista konnaksi vain muutamia sekunteja myöhemmin, kun hän rikkoi isäntien Mike Moseria puolustuksessa.

Moserin vapaaheitoilla Karhubasket puolestaan siirtyi johtoon ja Kataja kutsui joukkueen kokoon aikalisälle. Joensuulaisten valmentajien fläppitaululle piirtyi kuvio, joka ratkaisi ottelun voiton pelin viimeisillä sekunneilla.

Susijengin mukana viime viikon ollut Ilari Seppälä ei ainakaan sillä hetkellä tuntenut matkaväsymystä, kun hän antoi sivurajalta sisäänheiton suoraan Daniel Mullingsin käsiin ja kanadalaisella oli helppo työ nostaa pallo koriin. Kauhajokiset eivät selvästikään odottaneet Mullingsin leikkaavan, ainakaan niin sähäkästi, suoraan korille.

− Etenkin tämä Herra Mullings. Mulla oli sellainen kutina, että jos emme osaa olla riittävän hereillä hänen kanssaan, hän on niin hyperaktiivinen ja nopea, että hän ottaa riistoja − ja oli vapaana siinä viimeisessä tilanteessa. Hän omalla energiallaan johti joukkuetta, Karhubasketin Antti Niskanen kertoi.

− Saadaan olla onnellisia, että emme olleet puoliajalla kuin seitsemän pistettä jäljessä. Sitten pystyimme parantamaan, ja loppuhetkillä olisi tietysti voinut käydä kuinka vain, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi.

− Nämä ovat aika sydäntä raastavia tappioita viimeisten sekuntien jutut. Meidän piti olla valmiita, että Mullingsille varmaan pelataan, mutta emme olleet. Meillä oli omat paikkamme loppuhetkillä, mutta heitimme vain pallon ohitse, Karhubasketin päävalmentaja Jussi Laakso kertoi.

Korisliigan keskiviikon toisessa ottelussa KTP voitti vieraspelissään Kouvot lukemin 96-82.