Kataja voittoon − ”Juoksemme heiltä jalat alta”

Korisliigan viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa päättyi isäntäjoukkue Joensuun Katajan voittoon, kun kolmannen erän rykäisy oli liikaa BC Nokialle.

Kataja – BC Nokia 91-82
Ottelun tilastot

Vain seitsemällä miehellä vieraspelin pelannut Nokia oli vahva avauspuoliajalla ja johti peliä suurimman osan ajasta. Joukkueen heitot upposivat hyvällä tarkkuudella, eikä Kataja päässyt täysipainoisesti peliin mukaan.

Ottelun tarina kuitenkin muuttui täysin tauon jälkeen, kun Kataja nykäisi kolmannen erän alkuun 21-5-runin ja voitti neljänneksen luvuin 36-15. Kertynyttä etumatkaa ei väsähtänyt Nokia enää saanut kurottua umpeen, vaikka ottelun loppuhetkillä vieraat kiriä rakensivatkin.

Näätien isoista miehistä Dragan Labovic (22/10) oli hyvässä vireessä, mutta lokakuun kuukauden pelaajalle Sean O’Maralle (15/9) isot peliminuutit vaikuttavat painavan kintereissä enemmän. Nokialle positiivisin uutinen sunnuntaina oli Daniel Dolencin kauden debyytti loukkaantumisen jälkeen, mikä Nokian kolmannelta isolta mieheltä sujui mainiosti ja päättyi 11 pisteen saldoon.

Katajan maajoukkuemiehet Ilari Seppälä (20p) ja Topias Palmi (15/4) olivat erinomaisia, erityisesti kun peliä ratkottiin kolmannessa erässä ja ottelun lopussa. Myös Vincent Simpson (21p) ja Daniel Mullings (16/5) onnistuivat korinteossa.

Sen sijaan sentteri Ryan Wrightin otteisiin Joensuussa ei voida olla tyytyväisiä. Heikkoja pelejä on tänä syksynä ollut useampikin, ja nyt peliaika jäi varttiin, pisteet kahteen ja puolustuspään levypallot tilastoliuskassa pyöreään nollaan.

− Tiesimme jo ennen peliä, että jos Nokia saa pitää tempoa alhaalla ja kävellä, tulee vaikea peli. Puoliajan jälkeen saimme stoppeja ja pääsimme juoksemaan kenttää. Tiesimme, että jossain vaiheessa saamme runin ja juoksemme heiltä jalat alta, kun Nokia pelasi vain seitsemällä pelaajalla, Katajan Seppälä kertoi.

− Jos vastustaja sumputtaa korin alta, silloin on kaarella tilaa. Meillä on hyviä heittäjiä, joten jos prosentit pysyvät hyvinä, niin mikäs siinä heittäessä, Seppälä kommentoi tv-haastattelussa joukkueensa 41:ä kolmen pisteen heiton yritystä.

Korisliiga jäi Joensuun pelin jälkeen maajoukkuetauolle, kun Susijengi kohtaa MM-karsinnoissa Venäjän ja Bosnian. Seuraavan kerran liigaparketeille palataan 5.12.