Kauhajoella ei arkailla − Karhubasket mukaan Mestareiden liigaan

Korisliigan mestari Karhubasket on mukana FIBA:n ensi kauden Mestareiden liigassa. Kauhajokiset aloittavat taipaleensa ensimmäisellä karsintakierroksella 20. päivä syyskuuta.

Mestareiden liigassa on mukana 19 eurooppalaista viime kauden mestariseuraa ja yhteensä 56 seuraa tulevalla kaudella. Sarjan kolme ensimmäistä karsintakierrosta pelataan syyskuun lopussa ja lokakuun alussa ja jatkoon selvinneiden osalta varsinainen runkosarja käynnistyy 9.10.

Karsintaotteluiden arvonta suoritetaan 11. päivä heinäkuuta. Runkosarjaan selvitäkseen Karhubasketin pitäisi siis voittaa kolme peräkkäistä karsintaotteluparia. Peräti 26 seuraa on saanut suoran paikan runkosarjaan, kuusi seuraa aloittaa viimeiseltä karsintakierrokselta ja Karhubasketin seurana on 24 seuraa kilvoittelemassa jatkopaikoista avauskierroksesta lähtien.

Korisliigan finaalien aikana Kauhajoen seurajohto oli vielä varovainen puheissaan europeleihin osallistumisesta. Kun Suomen mestari oli oikeutettu osallistumaan Mestareiden liigan karsintoihin, ei Karhubasket jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Vielä on epäselvää missä Karhubasket aikoo kotiottelunsa pelata, sillä ainakaan virallisten FIBA:n kriteerien mukaan Kauhajoen halli ei vaatimuksia täyttäisi. Muista Korisliigan seuroista Joensuun Kataja on ilmoittanut aikovansa europelejä pelata, mutta joensuulaisten sarjasta ei ole vielä tietoa.