Kobrat hurjan takaa-ajon jälkeen summerikorilla voittoon − ”Ensimmäistä kertaa päävalmentajaurallani suutuin ja huusin”

Jo 20 pisteen karkumatkalla ollut BC Nokia hukkasi kotijohtonsa, päästi vierailevan Lapuan Kobrat rinnalle ja ohitse voittoon loppusummerin soidessa lähteneellä Larry Andersonin kaukoheitolla.

BC Nokia − Kobrat 78-81
Ottelun tilastot

Yhä vajaamiehisenä peliin lähtenyt Nokia sai hyvän alun otteluun. Parhaimmillaan Näätien johto näytti jo siltä, että Kobrat ei millään pysty enää nousemaan otteluun mukaan. Puoliajalla pelin käsikirjoitus kuitenkin kääntyi päälaelleen, kun lapualaiset voittivat kolmannen neljänneksen peräti 18 pisteen erolla.

− Jotain tapahtui kolmannelle neljännekselle. Me emme saaneet yhtään levypalloa ja vastustaja teki pelkkiä lay-upeja. Loppu oli mitä oli, harmittaa, BC Nokian Teemu Sulonen kertoi.

− Olimme tosi passiivisia ja huonoja alussa. Se mitä teimme toisella puoliajalla, oli meidän pelisuunnitelma koko ajan. Halusimme ottaa heidän ylhäältä kiinni, kun heillä ei ole ykköstakamiestään, Kobrien valmentaja Ville Turja sanoi.

− Ensimmäistä kertaa päävalmentajaurallani suutuin ja huusin puoliajalla sen, mitä äänestäni oli jäljellä, Turja jatkoi.

− He pelasivat sen toisen puoliajan niin kuin me vähän pelkäsimmekin. Tulivat älyttömän aggressiivisesti ja iskivät kiinni, Nokian valmentaja Ville Tuominen kertoi.

Nokian jo ennestään loukkaantumisista ryhmä kärsi lisää takaiskuja, kun Niko Mattila (12p) loukkasi itseään avauspuoliajalla, mutta pystyi pelaamaan loppuun asti, kun taas hyvässä vireessä ollut Aapeli Alanen (16p) jätti pelin kesken.

Kun vielä kotiryhmällä oli pahoja virhevaikeuksia ottelun lopussa, oli hyvin lähellä, ettei joukkueelta olisi loppuneet pelaajat kokonaan kesken. Näin hieman tuoreempi Kobrat oli vahvempi aivan loppuhetkillä.

Viimeisillä sekunneilla Nokian viimeinen hyökkäys päättyi vaikeaan ajoon korille, mistä levypallo jäi vieraiden käsiin. Pallo pelattiin Andersonille (20/5), joka lähetti toiveikkaan heittonsa ilmaan jo lähes heti keskiviivan jälkeen. Kobrat sai juhlia kovaa vierasvoittoa, kun hyökkääjän heitto sujahti sukkana sisään.

− Olemme pelanneet liian kireinä, minäkin olen kasannut itselleni paineita. Kaivoimme itsemme montusta, taistelimme ja pelasimme aggressiivisemmin, Anderson kertoi.

− Erittäin ylpeä jätkistä toisella puoliajalla. Otimme puolet enemmän levypalloja kuin Nokia. Taisteluvoitto hirveän alun jälkeen, Turja sanoi.

− On tosi tyhjä olo, ja niin on kaikilla muillakin kopissa. Tuntuu, että kaikki mikä voi sattua, sattuu nyt. Tässä mennään niin äärirajoilla kaikki jätkät, kaikki ovat aika kovilla. Aleksi Kantonen ei ollut aiemmin edes rotaatiossa ja nyt hän joutuu pelaamaan 30 minuuttia ja tuomaan palloa ylös Khalil Smallia vastaan, Tuominen manasi.