Kobrat keskiviikon yllättäjä, Kisahallin trilleri näädille

Korisliigan runkosarja on viimeisillä metreillä ja sarjasijoituksia ratkotaan joka kierroksella. Kobrat piti itsensä yhä hengissä, Espoo United ei ja KTP varmisti samalla paikkansa päätöstansseissa.

Seagulls – BC Nokia 82-87
Ottelun tilastot

Kisahallissa oli tunnelmaa, kun BC Nokian kannattajaryhmä oli saapunut runsaslukuisena paikalle ja kotijoukkue taas tarjosi kaikille ilmaisen sisäänpääsyn. Joukkueet vastasivatkin yleisön odotuksiin heti pelin alusta lähtien, kun avauserä oli hienoa koripalloa ja pisteitä kertyi tulostaululle.

Avauspuoliajalla Nokian ykkösmies oli sentteri Dragan Labovic (22p) ja Seagullsia pelissä mukana taas piti Remy Abell (25p) kovilla heitoillaan. Toisessa erässä korintekotahti hiipui merkittävästi ja puoliajalle mentiin lokkien yhden pisteen johdossa.

Toisella puoliajalla Seagulls kiri johtoon, mutta viimeisessä erässä joukkueesta löytyi todella kovia heittäjiä karsimaan eroa kuroon. Niin Devoe Joseph kuin Vincent Councilkin pistivät tärkeitä heittoja sisään ja pistivät Nokian edelle.

Aivan viime minuuteilla Seagullsilla oli vielä mahdollisuutensa tuoda kotiryhmä pelissä tasoihin, mutta ratkaisevat heitot eivät uponneet ja näädät taas pistivät omat vapaaheittonsa sisään. Niinpä nokialaisten rytmiryhmä pääsi kolmostien kotimatkalle hyvillä mielin, ja BC Nokia taas varmisti sarjan kolmossijansa.

– Kova voitto. Kolmosjakson alussa näytti huonolta, kun Seagulls nykäisi 11 pisteen johdon ja tilanne oli 51–40 Seagullsille. Sen jälkeen meidän jätkät kasasivat itsensä ja kapusimme mukaan peliin ja hoidimme lopussa tyylikkäästi homman kotiin, BC Nokian valmentaja Ville Tuominen kertoi Aamulehdessä.

– Meillä on muutama sarjan parhaisiin lukeutuva pelaaja, ja siihen ympärille jokainen on löytänyt oman ruutunsa.

– Alamme jo suunnata katseet playoffseihin. Kärkijätkät ovat olleet aika kovalla kuormituksella, minuutteja heiltä varmaan rajoitetaan ja yritämme päästä tuoreilla jaloilla playoffseihin.

Seagullsille heikkoja uutisia tuli pelin viimeisellä minuutilla, kun Michael Caffey kärsi ikävän näköisen jalkavamman vain 35 sekuntia ennen ottelun loppua.

Katajalla täysi miehitys ja uusi ilme

Joensuulaiset ovat saaneet sairastupansa tyhjäksi ja se näkyy joukkueen otteissa kentällä. Kataja kepitti Pyrinnön selvästi ja varsinkin Alex Murphyn vauhdikas mukaantulo luo varmasti joukkueeseen uutta uskoa.

Kataja – Pyrintö 82-67
Ottelun tilastot

Kotijoukkue karkasi 14 pisteen johtoon ensimmäisellä puoliajalla ja piti tuosta etumatkasta varmaotteisesti kiinni. Aiemmissa peleissä nähtyä väsähdystä ottelun loppupuolella ei tullut, kun valmentaja Greg Gibsonilla oli käytettävissään taas täydempi ryhmä.

Eric Garcia (23p) johti Katajan peliä tyylikkäästi, mutta suurimmat hymynkareet Joensuussa synnytti varmasti Murphyn paluu pitkältä sairauslomalta. 12 pisteen saldo, upeat donkit ja kokonaisvaltaisesti hyvältä vaikuttanut suoritus ei paljastanut mitään merkkejä ruosteesta Murphyn otteissa.

Pyrinnön sen sijaan kannattaa olla huolestuneempi, sillä viimeiset ottelut eivät ole kulkeneet niin kuin sopisi odottaa pudotuspelien alkaessa. Samalla joukkue on menettänyt otteensa kotietuun, ja nyt myös jo Kouvot ja Kataja ovat tamperelaisten kanssa tasapisteissä.

– Hyökkäykseen lähtö oli meillä hidasta, emmekä saaneet asioita toimimaan niin kuin olisimme halunneet, siinä varmaan selittyy se piste-ero. Puolustuspään pelaamisessa otimme ison askeleen eteenpäin, Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen kertoi Aamulehdessä.

– Kaksi runkosarjan peliä eivät ole meille turhia, molempia lähdemme tietysti ihan täysillä voittamaan, mutta isoin keskittyminen on playoffseissa, Toiviainen kertoi.

Kobrat haki suuryllätyksen ja välttelee yhä jumbosijaa

Kierroksen suurimmasta yllätyksestä vastasi Kobrat, joka haki Kotkasta yllätyspisteet. Samalla lapualaiset pitivät vielä hengissä toiveen jumbosijan ja karsintoihin joutumisen välttämisestä.

KTP – Kobrat 113-119 ja.
Ottelun tilastot

Kotkassa hurjasteltiin pisteitä molempiin päätyihin ja lopulta jatkoajan jälkeen voittajaksi selviytyi vierasryhmä. Joukkueesta löytyi todella kovia yksilösuorittajia, kun ulkomaalaisvahvistukset iskivät 40, 30 ja 20 pisteen saldot.

Kobrien ykkösmies oli peräti 40 paunaa takonut Christopher Ortiz, jota KTP ei saanut kiinni − eikä tavoittanut tosin oman valmennuksenkaan viestit vaihtopenkiltä.

− Se ei ollut missään nimessä ihan normaali ottelu, mutta se on kuitenkin mihin pystyn parhaimmillani, Ortiz sanoi omasta suorituksestaan.

− Mieletön peli. Joka kerta, kun hän heitti ekalla puoliajalla, huusin ”don’t settle”, älä tyydy pelkkään hyppyheittoon. Ja kaikki meni sisään, olihan kova peli, Kobrien valmentaja Ville Turja kertoi.

Myös Maurice Creek (30p) ja Nick Kellogg (20p) olivat hyvässä iskussa, kun Kobrat kontrasi KTP:n pienen viisikon pelaamiseen ja prässiin omalla pienempien pelaajien kentällisellään.

− Lapualla on kovia jätkiä, jotka osaavat heittää kovia heittoja sisään. Emme saaneet heitä pakotettua sellaisiin heittoihin, mitä olisimme heiltä halunneet, KTP:n Michael Pounds sanoi.

Kobrien ottelun alku oli vahva, mutta kuten useasti on käynyt lapualaisille, alkoi peli kääntyä vastustajalle toisella puoliajalla. Tällä kertaa vieraat kuitenkin kestivät ensin jatkoajalle ja sitten voittoon asti.

− Erinomainen hyökkäyspeli molemmilta joukkueilta. Tänään kolikonheitto kääntyi meille. Mielestäni kapasiteetti meillä on tähän ollut koko ajan, Turja sanoi.

− Kotka tuli lujaa puoliajalta, mutta se ei ollut nyt meille sellainen yllätys kuin aiemmin. He prässäsivät lähes koko pelin ylhäältä asti, ja olimme valmistautuneet siihen. Emme menettäneet palloa, Turja jatkoi.

− Pelasimme yhdessä 45 minuuttia, noudatimme pelisuunnitelmaamme. Taistelimme alusta loppuun, emmekä luovuttaneet missään vaiheessa, Ortiz sanoi.

Vaikka KTP koki yllättävän kotitappion, varmistui sen pudotuspelipaikka keskiviikkona, kun Espoo United hävisi oman ottelunsa. KTP:n valmentaja Ray Ailus ei selvästikään ollut tyytyväinen suoritukseen, mutta yritti kaivaa jostain syvältä sisältään pilven hopeisen reunuksen.

− KTP on kolmen vuoden tauon jälkeen pudotuspeleissä, iloisin mielin. Tänään emme hoitaneet omaa tonttiamme. Hoidetaan loput kaksi peliä pois ja katseet kohti Saloa.

Kobrat on nyt tasapisteissä Korihaiden kanssa, mutta sarjataulukossa uusikaupunkilaiset ovat edellä keskinäisten otteluiden voittojen perusteella. Kun lapualaisten viimeinen peli on vieraissa Vilpasta vastaan, isketään kaikki paukut viikonlopun kotipeliin.

− Seagulls lauantaina, siihen laitetaan kaikki peliin. Sitä emme spekuloi, mitä karsinnoille tapahtuu, jos divarista ei halua nousta kuin yksi joukkue, Turja linjasi.

Kouvojen murskavoitto murensi Unitedin toiveet

Isäntä-Kouvot ei antanut vierailevalle Espoo Unitedille armoa, ja samalla espoolaisten pudotuspelihaave sammui.

Kouvot – Espoo United 115-79
Ottelun tilastot

Kotijoukkue karkasi Unitedilta heti avauserässä, ja sen jälkeen Kouvojen etumatka vain jatkoi kasvamistaan. Pelin voittajasta ei ollut montaa minuuttia epäselvyyttä, kun Kouvojen koko ottelun kokonaisuus oli ehjä ja täyteläinen.

− Ehjä esitys meiltä. Toteutimme tosi hyvin omia asioitamme. Oma itseluottamus on tällä hetkellä korkealla ja nautin pelaamisesta, Korisliiga-uransa piste-ennätystään (16p) jälleen parantanut tehnyt Teemu Knihtinen sanoi.

− Olemme vihdoin ja viimein saaneet levon ja harjoittelun suhteen kuntoon. Olemme myös harjoituksissa käyneet läpi vastustajien tärkeimmät actionit, ja se näkyi tässä pelissä, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen kertoi.

Unitedin kausi lässähti pahalla tapaa pelissä, joka espoolaisten olisi ollut pakko voittaa. Vielä kun KTP hävisi oman ottelunsa Kobria vastaan, olisi Unitedin sauma pysynyt auki. Enää ei espoolaisten koneessa kuitenkaan riittänyt polttoainetta. Viime viikkojen tiukat, niukat tappiot olivat vieneet mehut ja päästäneet Kotkan karkuun, ja joukkueestakaan ei Kouvot-peliä nähty ratkaisevana.

− Kyllä ne kaikki 40 runkosarjan ottelua ovat yhtä tärkeitä. Se että olimme ajautuneet tähän tilanteeseen… meidän ”mitä jos” -hetket ovat ihan muualla kuin tässä pelissä. Tästä pelistä ei ole mitään jossittelua, United-valmentaja Ville Neva sanoi.

− Tappion myötä olemme ulkona pudotuspeleistä, joten nyt on vaikea sanoa mitään pelistä. En ole Suomessa aiemmin ole ollut tällaisessa tilanteessa, Unitedin Jeb Ivey kertoi.

Kouvot on päässyt pudotuspelien lähestyessä hyvään vireeseen ja voi lähteä kevään tosipeleihin hyvillä mielin. Vastustajaansa valmentaja Lehtonen ei suostunut valikoimaan kuin bussissa istuttavien kilometrien perusteella.

− En yhtään ihmettelisi, vaikka pelaamisemme jatkuisi näin.

− Helsinkiin on lyhyt matka, Nokia sitten seuraavana. Olisi mukavampi katsella, kun Kauhajoki ja Joensuu ajelevat siellä poikittain, Lehtonen lasautti.