Kobrat piti pudotuspeliunelmansa hengissä − ”Ei mitään jakoa, ei mitään”

Lapuan Kobrat nappasi selvän voiton pahimmasta kilpakumppanistaan BC Nokiasta kotikentällään. Voitto tiesi sitä, että Kobrat voi yhä havitella viimeistä paikkaa kevään pudotuspeleissä ja takasi myös sen, että joukkueella on etulyöntiasema tilanteessa, missä lapualaiset päätyvät Nokian kanssa tasapisteisiin.

Kobrat − BC Nokia 95-73
Ottelun tilastot

Kobrat vei kaikki ottelun neljä erää, hallitsi ottelua alusta loppuun asti ja pelasi varmasti yhden koko kauden ehjimmistä otteluistaan. Onnistujia löytyi laajalta rintamalta ja käytännössä koko ryhmän kärkiviisikko saa puhtaat paperit pelistä.

BC Nokia taas jatkaa epätasaisia otteitaan. Aapeli Alanen (19/13) joukkueen johtajana jatkoi huippukauttaan, mutta apuja ei tullut muilta kärkipelaajilta, eikä Sean O’Maran puuttuminen kokoonpanosta ainakaan helpottanut urakkaa.

Voiton myötä Kobrat on Nokiaa kaksi voittoa jäljessä, kun lapualaisten runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua. Kobrien loppuohjelma on myös selvästi ennakolta helpompi kuin nokialaisten vastaavat neljä viimeistä peliä.

− Olimme liian pehmeitä. Kun tulee epäonnistumisia, päät painuvat aika nopeasti alas, emmekä pääse siitä enää takaisin ylös, läpimurtonsa Korisliigaan viime peleissä tehnyt BC Nokian Antti Ahonen kertoi.

− Mielestäni noudatimme valmentajan pelisuunnitelmaa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Pidimme pallosta huolta, vain neljä pallonmenetystä, luulen, että kauden pienin lukema. Meidän pitää jatkaa tällä tavalla seuraavissa otteluissa, Kobrien Jaron Hopkins (19/8/5s) kertoi.

− 4-0 erälukemat. Ei mitään jakoa, ei mitään. Ei millään pelin osa-alueella. Ei kamppailutilanteissa, ei siirtymätilanteissa, ei vahvistusten osalta, ei penkin päässä valmennuksen osalta, BC Nokian valmentaja Tero Vasell manasi.

− Ainoa asia, mikä tuo pientä valonpilkahdusta on tämä 18-vuotias poika Antti Ahonen. Hän käy lukiota samalla, en tiedä mikä näiden muiden selitys on. Joukkue on juuri niin hyvä kuin sen vahvistukset ja siltä osin luku tänään myös 4-0. Tämä on surullista, Vasell sanoi.

− Meidän peli oli ihan ok. Vaikka Jaron korosti, että valmentajan unelma on vain neljä menetystä, minun unelmani olisi silti parempi puolustuspeli, parempi joukkuepeli, levypallopeli voisi olla parempaa, Kobrien valmentaja Nenad Stefanovic kertoi.

− Jatkamme neljä peliä ja taistelemme loppuun asti, ihan riippumatta siitä onko meillä vielä mahdollisuuksia pudotuspeleihin, Stefanovic sanoi.

Korisliigan perjantain toisessa kamppailussa Joensuun Katajan bensa loppui vieraspelissä KTP:tä vastaan, kun pohjoiskarjalaiset pelasivat jo viikon kolmatta otteluansa. KTP vei voiton luvuin 100-79.