Kobrat yllätti Pyrinnön – ”Pelattiin äijiä vastaan ja olimme itsekin äijiä”

Lapuan Kobrat voitti tasaisen väännön jälkeen sarjakakkosen Tampereen Pyrinnön kotikentällään. Taisteluottelun viime hetkillä lapualaiset olivat askeleen edellä vieraitaan.

Kobrat – Pyrintö 75-69
Ottelun tilastot

Ottelu oli avauksesta lähtien erittäin tasainen ja tiukka taisto, missä ei välttämättä valtavasti suuria hienouksia juuri nähty. Joukkueet laittoivat kuitenkin parastaan varsinkin puolustuspäässä, eikä kumpikaan päässyt toiseltaan karkuun missään kohdin.

− Tahmeaa tappelua puolin ja toisin. Ero pysyi alle kymmenessä pisteessä kummallekin. Puolustus mahdollisti meille sen, että olisimme voineet pelata voitosta, Pyrinnön Justus Kilpinen kertoi.

− He tekivät puolustuksessa asioita, mitkä saivat meidän hyökkäyksemme vaikeaksi. Sellaista vääntökorista. 17 hyökkäyslevypalloa heille on aivan liikaa, Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen sanoi.

− Ilme oli meillä tänään erinomainen. Ne asiat, mitä sovimme puolustukseen, niitä pojat toteuttivat ihailtavasti.

− Pelattiin äijiä vastaan ja olimme itsekin äijiä, sitä vääntökorista kuten Sami sanoi, Kobrien valmentaja Ville Turja kertoi.

Viimeisillä hetkillä lapualaisten sankariksi nousi Pasi Peltokangas (11/6). Kun Kobrat johti peliä kolmella pisteellä, tarjoutui Pyrinnön Kenny Manigaultille avonaiselta näyttänyt heittopaikka kaaren takaa, mutta Peltokangas ennätti blokkaamaan tuon heiton.

Hetken päästä lapualainen oli kentän toisessa päässä karkaamassa korintekoon, onnistui upottamaan heittonsa ja päälle vapaaheiton päälle, minkä myötä Kobrien etumatka kasvoi kuuteen pisteeseen ja pisteet jäivät lauantai-illassa Pohjanmaalle.

– Se torjunta oli suoraan sanottuna aika epätoivoinen yritys. Katsoin, että kuka on unohtanut Manigaultin kulmaan vapaaksi. Ryntäsin nopeasti kulmaan ja sormet hipaisivat onneksi juuri ja juuri palloon, Peltokangas kertasi Koripalloliiton raportissa.

– Siinä ajossani meinaisin aluksi donkata, mutta sitten muistin, että kuka olen. Päätinkin siis viime hetkillä laittaa levyn kautta sisään.

Pyrintö sai takaisin kokoonpanoon loukkaantumisensa jäljiltä kapteeninsa Antero Lehdon. Lehto oli heti vieraiden paras pistemies 15 pinnallaan, vaikka peliaikaa kertyi vain 17 minuuttia.

Lauantain toisessa Korisliigan kamppailussa Karhubasket piti sarjajumbo-Korihait aisoissa. Avauspuoliajalla Korihait jäi vain 20 pisteen saldoon ja ottelun loppulukematkin olivat murskaavasti kauhajokisten eduksi 55–97.