Kobrille kaksi kotimaista vahvistusta

Lapuan Kobrat on tehnyt yksivuotiset sopimukset Lauri Toivosen ja Peetu Drockilan kanssa. Toivonen pelasi viime kaudella Korisliigaa Espoo Unitedin joukkueessa ja Drockila siirtyy Kobriin yliopiston penkiltä.

Toivonen on 200-senttinen etukentän pelaaja, joka pelasi viime kaudella parhaan Korisliiga-kautensa. Espoossa vastuuta tuli yli 20 minuuttia per peli ja pisteitä keskimäärin 5,0 sekä levypalloja 4,3.

− Sain Aalto-yliopistossa DI:n opinnot päätökseen ja nyt on kova halu pitkästä aikaa keskittyä pelkästään koripallon pelaamiseen. Tunnen Lapualla olevat kotimaiset jo entuudestaan ja Jussin [Turja] ja Robertin [Juvonen] kanssa on oltu samoissa maajoukkueympyröissäkin.

− Into on kova uuteen kauteen ja odotankin kovasti elokuuta sekä yhteisharjoitusten alkua, Toivonen kertoi Kobrien tiedotteessa.

− Lauri oli meidän hankintalistalla yhtenä ensimmäisistä. Hän tuo joukkueeseen kokoa ja levypallovoimaa, jota meillä hieman puuttui viime kaudella, Kobrien manageri Markku Turja kertoi.

Drockila on 24-vuotias ja 188-senttinen takamies, jota ei ole kilpakentillä nähty useampaan vuoteen. Edellisen kerran hän pelasi Keravalla divaria kaudella 2013-14.

− Koko opiskelujen ajan on ollut kova halu päästä kokeilemaan Korisliiga-tasolla. Nyt lääkärinopinnot on suoritettu ja on hienoa, että minulle aukesi mahdollisuus ensi kaudella päästä pelaamaan Korisliigaan kobrapaidassa, Drockila kertoi.

− Oli hienoa, että myös Peetu saatiin joukkueeseen ja kokonaisuutena meillä on hyvä tilanne suomalaispelaajien suhteen, kun vielä omista junioreista nostetaan edustuksen rinkiin muutama pelaaja. Parin ulkomaalaisvahvistuksenkin osalta odotetaan allekirjoitettuja sopimuksia takaisinpäin, joten tilanne on tulevaa kautta ajatellen hyvä, Turja kertoi.