Kolmoslinko Matt Williams häipyi Kotkasta ”perhesyiden” takia

KTP:n 25-vuotias amerikkalaisvahvistus Matt Williams on jättänyt joukkueen ja Korisliigan. Virallisesti kovan luokan kaukoheittäjänä tunnettu takamies vetosi päätöksessään perhesyihin.

Williams ehti pelata KTP:n riveissä 20 ottelua ja teki niissä keskimäärin 14,7 pistettä. Takamiehen vahvuus oli kolmen pisteen heitot, joita Williams pussitti yhteensä 64 kappaletta ja oli onnistuneiden kolmosten määrässä Korisliigan tilastokakkosena.

Takamies saapui Kotkaan kovilla näytöillä, kun edelliskaudella hän pääsi kentälle kolmessa NBA-ottelussa Miami Heatin joukkueessa.

− Emme olisi halunneet tätä, mutta nyt on vain hankittava uusi mies tilalle, KTP:n puheenjohtaja Jyrki Lindström kertoi seuran tiedotteessa.

− Joukkue on kauden vanhetessa kasvanut yhteen, pelaajat ovat oppineet tuntemaan toistensa vahvuudet ja he ovat pelanneet sen mukaisesti, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen kertoi.

− Vaihtamalla eivät miehet aina parane. Sellaista me jo harkitsimme, että otamme myöhemmin keväällä viidennen vahvistuksen loukkaantumisten varalle, mutta nyt ne suunnitelmat menivät uusiksi, Kaminen jatkoi.

Williamsin alkukausi ei mennyt aivan nappiin ja Kaminen oli useaan otteeseen turhautunut miehen otteisiin. Pestinsä loppua kohden takamies kuitenkin petrasi puolustus- ja joukkuepeliään ja jatkoi heittojen upottamista.