Kommentti: Sarjan paras joukkue voittaa mestaruuden, ja se on Salon Vilpas

Vilpas marssi runkosarjan voittoon kuin Korisliigan perussarja olisi ollut pieni, leppoinen iltapäiväkävely. Seagullsin huippumiehistö kutistui välierissä pikkuruiseksi kiusantekijäksi, mikä oli puhtaasti Vilppaan hyvyyttä.

Salolaisilla on Korisliigan paras joukkue. Joonas Iisalo on monella osa-alueella sarjan paras valmentaja, vaikka nuori mies on vasta toista kautta pääsarjatason joukkueen peräsimessä. Ryhmän materiaali on levein ja penkiltä löytyy lisävoimaa tukemaan avauksen huippumiehiä.

Vilpas lähtee finaalisarjaan selvänä ennakkosuosikkina, ja siihen on selvä syynsä: useimmiten paras joukkue voittaa, varsinkin seitsemän ottelun sarjassa.

Eivät salolaiset silti noin vain Pantteria nappaa tänä keväänä, vaan vastassa on kauden kovin haaste. Karhubasket on oikeassa paikassa finaaleissa, sillä kauhajokiset ovat osoittaneet olevansa sarjan toiseksi paras joukkue. Toiseksi parhaalle kuitenkin jaetaan kauden päätteeksi vain hopeamitalit.

Vaikka Vilpas oli rakennettu vahvasti Teemu Rannikon pelintekemisen varaan, ei taikuripelintekijänkään loukkaantuminen joukkuetta juuri hetkauttanut. Avauspelit KTP:tä vastaan puolivälierissä haettiin uutta suuntaa, mutta siitä eteenpäin salolaiset ovat napanneet vain puhtaita voittoja.

Luvassa finaaleissa on tiukkoja pelejä, ja olisi yllättävää, jos yksikin loppuotteluista päättyisi selvästi yli kymmenen pisteen erolla kummalle tahansa joukkueelle. Mutta Vilpas on ollut juuri sellaisissa peleissä vähintään yhtä erinomainen kuin koko kauden muuten.

Seagulls-sarjan kaikkia pelejä ratkottiin viimeisillä minuuteilla, jolloin Vilppaan rutiini ja laajempi miehistö nousi joukkueelle ratkaisevaksi eduksi. Karhubasketin huippuyksilöt voivat varsinkin kotiyleisönsä edessä voittaa kauhajokisille ottelun tai kaksi, mutta lopulta Vilpas on vain vahvempi.

Koripallo.comin toimitus