Kommentti: Vilppaan vahvuudessa ei mitään yllättävää

Korisliigan finaalisarjan avauspelissä ei nähty mitään yllättävää. Vilpas on vahva, joukkueen rutiinitaso on korkea ja onnistujia löytyy laajalta rintamalta.

Karhubasketilla oli omat tilaisuutensa avausottelun ensimmäisellä puoliajalla, kun Bojan Sarcevic oli vauhdissa ja kauhajokisten peli kulki. Silti peli näytti koko ajan olevan Vilppaan hallussa.

Peli oli varsin tasainen, mutta missään vaiheessa ei katsojalle jäänyt tuntumaa, että Vilpas voisi hävitä pelin. Jos joukkueelle sattui puolustuspäässä pari heikkoa hetkeä, ne kuitattiin nopeasti hyökkäyspään onnistuneille kolmen pisteen heitoilla.

Vielä Vilppaan ei tarvinnut edes ottaa koneestaan aivan kaikkea irti, sillä päätöserässä voittoon väkevä pelkän puolustuspään suoritus. Varsinkin viimeisellä kymmenellä minuutilla salolaisten vankka rutiini näkyi kentällä, kun Vilpas hallitsi kenttätapahtumia juuri sen mukaisesti: rutiininomaisesti.

Aaron Jones oli odotetusti erittäin hyvä, tosin keskelle koria pudonneet kolmoset eivät välttämättä toistu samalla prosentilla. Vilppaan ykkösmies oli silti Javontae Hawkins, joka varsinkin toisella puoliajalla oli puolustuspään kingi ja hiljensi Sarcevicin menoa, ja samanaikaisesti pisti kasaan 23 pistettä.

Karhubasketin täytyy löytää temppu jos toinenkin, sillä muuten Korisliigan kausi päättyy niin kuin se on syksystä asti kulkenut: Salon Vilppaan dominoidessa. Vilppaalla taas tilanne on avausvoiton jälkeen lähes täydellinen, kun joukkueen peli kulkee molemmissa päissä, mutta Joonas Iisalon kiristysruuvissa on vielä varaa ottaa joukkueestaan enemmän ulos.