Kookas laituri Kobrien toinen ulkomaalaisvahvistus

Jo aiemmin uutisoidun Mike Morsellin lisäksi Lapuan Kobrat on hankkinut Korisliiga-joukkueeseensa toisen yhdysvaltalaisen, kun Manhattan Collegen Zane Waterman aloittaa ammattilaisuransa Pohjanmaalla.

Waterman pelasi täydet neljä kautta Manhattanin yliopistossa ja oli viimeiset kolme kautta avauskokoonpanon vakimies. Parhaalla kaudellaan 206-senttinen ja 100-kiloinen laituri teki keskimäärin 14,5 pistettä ja 7 levypalloa.

Manhattan College oli Watermanin tulokaskaudella mukana NCAA:n lopputurnauksessa, mutta ei sen jälkeen kyennyt aivan yhtä suuriin urotekoihin. Iso laituri valittiin kahdella viimeisellä kaudellaan oman konferenssinsa kolmanteen tähtiviisikkoon.

− Haimme amerikkalaispelaajia, jotka ovat valmiita kovaan työhön ja haluavat todella ammattilaisuraa. Emme niinkään etsineet tähtipelaajia, vaan suurin kriteeri oli taistelutahto sekä myös halu puolustaa. Sekä Zane että Mike täyttivät hyvin nuo kriteerit, ja olen iloinen, että saimme heidät Lapualle, Kobrien valmentaja Lars Ekström kertoi seuran tiedotteessa.

Päättyneellä kaudella Waterman pääsi upealla donkillaan mukaan urheilukanava ESPN:n ”Urheiluruudun” SportsCenterin top-10-koosteeseen.