Korihait nappasi kaksi nuorta lupausta

Uudenkaupungin Korihait on hankkinut tulevan kauden joukkueeseensa 23-vuotiaan sentterin Henri Ventoniemen ja 20-vuotiaan laiturin Elias Lahdensuun. Molempien pelaajien sopimukset uusikaupunkilaisten kanssa ovat yksivuotisia.

Ventoniemi on pelannut edelliset neljä kautta Yhdysvalloissa yliopistosarjoissa, ensimmäisen kauden Patrick Henry Community Collegessa ja tämän jälkeen University of West Floridan joukkueessa.

Ennen Suomesta lähtöään sentteri ehti pelata HBA Märskyn riveissä ja BC Nokian riveissaä miesten 1A-divisioonaa. Viime kaudella Ventoniemi pelasi West Floridassa keskimäärin 29,4 minuuttia ottelua kohden ja keräsi 8,5 pistettä ja 6,0 levypalloa per ottelu.

207-senttinen hyvinkääläiskasvatti on nähty tänä kesänä myös Suomen haastajamaajoukkueen mukana.

– Tavoitteena on koko ajan ollut lähteä yliopiston jälkeen ammattilaisuralle, ja Suomi tuntui hyvältä ja turvalliselta paikalta aloittaa. Tähtäimenä oli päästä hyvän valmentajan alaisuuteen ja saada peliaikaa, ja uskon, että nämä kriteerit täyttyvät Korihaissa, Ventoniemi kertoi Korihaiden tiedotteessa.

Elias Lahdensuu siirtyy haipaitaan Porvoon Tarmon riveistä. Tarmossa hän on pelannut kaksi viimeistä kautta viimeistellen päättyneellä kaudella 14,2 pistettä ja 5,7 levypalloa ottelua kohden.

195-senttinen nuorukainen on pelannut niin laiturina kuin takamiehenkin pelipaikalla.

– Tämä on minulle todella hyvä mahdollisuus kehittyä, ja on hienoa päästä Suomen kovimmalle tasolle pelaamaan. Tulen Uuteenkaupunkiin todella innoissani.

– Toivottavasti minuutteja ja roolia joukkueessa tulee. Näin pääsen kehittymään pelaajana ja auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon, Lahdensuu kertoi.

Korihaiden uusi päävalmentaja Jordi Juste on tyytyväinen seuransa uusista sopimuspelaajista.

– Suoraan yliopistosta saapuva Henri tarvitsee varmasti hetken totutellakseen pelitapaan, mutta hänellä tulee olemaan tärkeä rooli joukkueessa heti alusta saakka. Hän tuo taitoa ja liikkuvuutta hyökkäykseen, ja tulee olemaan myös tärkeä osa puolustuspeliä.

– Elias on nuori lahjakkuus, joka on johtanut aiempaa joukkuettaan ansiokkaasti. Toivon näkeväni häneltä samanlaista asennetta ja roolia kentän molemmissa päissä tulevallakin kaudella.