Koriksen siirtyminen Ruutuun on todellinen järkiavioliitto

Miesten Korisliiga ja muut koripallon aikuisten sarjat siirtyvät Elisa Viihteen televisioinnista Ruudulle tänään julkaistulla monivuotisella mediasopimuksella. Ruudun ja koriksen liitto on odotettu muutos ja molemmille osapuolille fiksu veto.

Suomikoripallon hankinnan jälkeen Ruudun kotimaisen urheilun valikoima on todella mittava; paletista uupuu käytännössä ainoastaan huipputason jääkiekko. Kun Ruutu oli laji kerrallaan poiminut omiin suojiinsa niin kotimaisen jalkapallon, pesäpallon, lentopallon, salibandyn ja alempien tasojen jääkiekon, oli koripallon vaihdos Elisalta Sanomille täysin loogista.

Koripallon televisiointi Suomessa on mennyt eteenpäin hurjin harppauksin viime vuosina. Muutaman Korisliiga-kauden satunnaisen pelin sijaan kaikki pelit on saatu fanien saataville myös kotisohville ja hiljalleen näytöille piirtyvä tuote on kehittynyt alkuvuosien automaattilähetyksistä huomattavasti ammattimaisemmin tuotetuksi tv-lähetykseksi.

Siinä Elisan rooli oli iso ja myös Koripalloliitto ja Korisliiga ovat suunnitelmallisesti kyenneet kehittämään lajin näkyvyyttä. Nyt oli kuitenkin oikea hetki vaihtaa kyytiä ja hypätä Ruudun mukaan.

Ruudun ja Sanoman medianäkyvyys on aivan eri tasolla kuin Elisalla. Aiempi paketti oli toki hyvä korisfanille, mutta nyt Korisliiga on osa kotimaiselle urheilukuluttajalle erittäin kiinnostavaa laajempaa kokonaisuutta. Siitä joukosta on hyvä houkutella uusia koripallokatsojia, toivottavasti pidemmällä aikavälillä kotisohvien lisäksi myös hallille paikan päälle.

Koripallon tosin pitää nyt muistaa myös pitää ääntä itsestään. Ruudun kokonaisuudessa Korisliiga ja muut korissarjat ovat vain yksi monien muiden joukossa.

− Todella innostuneet fiilikset uudesta mediasopimuksesta. Uusi sopimus on aiempaa laajempi ja merkittävä seuroille niin toiminnallisesti kuin myös taloudellisesti, kertoi Korisliigan johtoryhmän puheenjohtaja ja Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi.

− Saimme kotimaiselle sarjakoripallolle tavoitellun kodin, minkä lisäksi pääsemme ilmiöittämään ja markkinoimaan Korisliigaa Suomen suurimman mediatalon kanssa. Pystymme solmitun sopimuksen myötä kasvattamaan Korisliigaa uudelle tasolle niin kiinnostavuudessa kuin näkyvyydessä, sanoi Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm.

Herrojen innostuneisuus ja positiivisuus on perusteltua. Nyt seurojen ja liiton pitää vain ulosmitata kaikki hyödyt uusista mahdollisuuksista.