Korisliiga-kausi starttaa finaaliuusinnalla, tuplaottelut piristävät runkosarjaa

Korisliigan kausi 2018-19 lähtee käyntiin viime kevään finaalien uusinnalla 7. lokakuuta, kun Kauhajoella Karhubasket ja Salon Vilpas avaavat sarjakauden. Uutta mestarijoukkuetta juhlitaan viimeistään 30. toukokuuta.

Yhdentoista joukkueen runkosarjassa kukin seura pelaa 40 ottelua. Runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta etenevät puolivälieriin, jotka pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Välierät sekä finaalit ratkaistaan paras seitsemästä -järjestelmällä ja pronssit ratkeavat yhdessä ottelussa.

Korisliigan runkosarjan viimeiseksi jäänyt joukkue ja Divari A:n finaaleissa hävinnyt joukkue kohtaavat paras kolmesta -järjestelmällä pelattavassa liigakarsinnassa, jonka voittaja pelaa Korisliigassa kaudella 2019-20.

Korisliigan joukkueista Karhubasket ja Joensuun Kataja pelaavat alkavalla kaudella myös Euroopan kentillä. Jos Karhubasket ja Kataja selviytyvät kansainvälisten sarjojen lohkovaiheisiin, tehdään otteluohjelmaan ottelusiirtoja.

Ura Basketin kotiotteluiden pelipaikkaa ei ole vielä vahvistettu. Ennen sarjanousunsa vahvistumista seuralla oli esillä Korisliigan otteluiden vieminen Turun Kupittaalle. Littoisten monitoimitalo ei ainakaan virallisesti pääsarjan vaatimuksia täytä, ja uuden hallin rakentaminen Kaarinaan on yhä lopullisia päätöksiä vailla.

− Otteluohjelma on laadittu joukkueiden esittämiä toiveita mahdollisimman pitkälle mukailevasti, kertoi Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm.

− Liigan runkosarja alkaa tänä syksynä hieman aiempia vuosia myöhemmin, koska halusimme antaa joukkueille maajoukkueikkunan jälkeen kolmen viikon valmistautumisjakson kauteen. Viime vuonna aikaikkuna oli vain kaksi viikkoa, ja se näkyi joukkueiden otteissa alkusyksystä.

Korisliigassa nähdään myös muista lajeista ja muista koripallosarjoista tuttuja tuplaotteluita. Joukkueet kohtaavat toisensa kahteen otteeseen, kotona ja vieraissa, muutaman päivän sisällä. Tarjolla on siis nopeita revanssin mahdollisuuksia.

− Näiden otteluiden ympärillä rakennamme hieman extra-toimenpiteitä, Westerholm kertoi.

Koko Korisliigan otteluohjelman voit ladata PDF-tiedostona Koripalloliiton sivuilta.

Tällä hetkellä suurin vedonlyönti suosikki Korisliigan mestariksi on kahtena edellisenä kautena hopealle jäänyt Vilpas. Muita vahvoja joukkueita ovat koonneet myös eurokentille lähtevät Kataja ja Karhubasket, joskin näiden ryhmien kasaaminen on salolaisiin nähden vielä kesken.