Korisliiga palkitsi kauden parhaansa − Tuukka Kotti putsasi pöytää

Päättyneen kauden parhaat pelaajat ja valmentajat keräsivät pokaalinsa, kun Korisliigan kauden palkinnot jaettiin torstaina.

Ykkösnimi palkintotilaisuudessa oli Helsinki Seagullsin Tuukka Kotti, joka rohmusi sekä vuoden pelaajan että puolustuspelaajan pokaalit. Valinta kauden parhaaksi puolustajaksi oli Kotille jo kolmas.

Kotin kausi oli henkilökohtaisesti erinomainen, vaikka joukkueena Seagulls joutuikin pettymään ja sai ”vain” pronssimitalit kaulaansa. 37-vuotias sentteri keräsi keskiarvot 14,3 pistettä ja 9,1 levypalloa.

Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittiin Salon Vilppaan sentteri Aaron Jones. 24-vuotias sentteri oli liigan paras pelaaja ja pystyi pitämään suoritustasonsa erittäin tasaisena läpi pitkän kauden. Jonesin koko kauden keskiarvot olivat 15,6 pistettä ja 11,1 levypalloa. Finaaleissa miehen menoa harmillisesti haittasivat jalkavamma ja ikävät perheuutiset.

Ilman koko kauden palkintoja jäänyt, mutta edellä mainittujen pelimiesten kanssa Korisliigan kirkkaimpaan kärkeen kuulunut Karhubasketin Bojan Sarcevic puolestaan sai Pantteri-patsaan lisäksi haltuunsa finaalien arvokkaimman pelaajan palkinnon.

Muut valinnat:

Vuoden valmentaja (miehet): Jussi Laakso, Karhubasket
Vuoden valmentaja (naiset): Roope Mäkelä, Peli-Karhut
Vuoden pelaaja (naiset): Heta Korpivaara, Tapiolan Honka
Kauden kehittynein pelaaja: Henri Kantonen, Karhubasket
Kuudes pelaaja: Mikko Koivisto, Salon Vilpas
Vuoden tulokas: Topi Halme, Espoo United
Vuoden koripallojohtaja: Marko Vihiniemi, Salon Vilpas
Vuoden erotuomari (naiset): LaTrice Little
Vuoden erotuomari (miehet): Johannes Sarekoski