Korisliigan kärkikamppailu vastasi huutoon, Pyrintö vei huippupelin nimiinsä

Tampereen Pyrintö kukisti Pyynikillä Salon Vilppaan sarjan kärkipelissä. Tiukka ja tasainen jännäri kääntyi lopulta kotijoukkueen nimiin päätöserässä.

Pyrintö – Vilpas 89-80
Ottelun tilastot

Pyrintö sai lentävän lähdön otteluun, kun Osku Heinonen (15p) pussitti perätysten neljä kolmen pisteen heittoa ja johdatti punapaidat johtoon. Vilpas sai kuitenkin pian paremman otteen pelistä, ja siitä eteenpäin ottelu eteni erittäin tasaisena.

Suurimman osan ottelusta tuntui siltä, että jompikumpi joukkue johti peliä pisteellä tai kahdella. Pyynikillä nähtiin paljon upeita suorituksia, hienoja koreja ja komeita donkkeja, joten sarjataulukon kärkijoukkueiden välinen peli vastasi ja ylitti odotukset.

Viimeisellä neljänneksellä Kenny Manigault (20/6) oli isäntien kantava voima ja Pyrintö sai kasvatettua etumatkansa yli kymmeneen pisteeseen. Vilpas kiri vielä lähelle, mutta tällä kertaa sarjajohtaja sai tyytyä tappioon.

Vilppaan ykkösnimi oli kolme erää Antonio Ballard (25p) ja lopussa ohjakset olivat tutusti Teemu Rannikon käsissä. Molemmat kuitenkin saivat pelissä kolhuja, kun Rannikko jäi Manigaultin ajon eteen ja vaikutti kärsineen puujalasta. Ballard puolestaan taittoi nilkkansa viimeisillä minuuteilla ja joutui jättämään pelin kesken.

− Olimme aggressiivisia molemmissa päissä. Olen tässä sarjassa oppinut, että jos annat Teemu Rannikon hallita peliä, se ei kannata. Onnistuimme tänään palloscreen-puolustuksessamme. Saimme siitä hyvän lisävaihtoehdon puolustukseen. Otan mielelläni voiton vastaan, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi Aamulehdelle.

− Meidän puolustus oli jotain säälittävän ja häpeällisen väliltä. Peli alkoi sillä, että Osku Heinonen heitti neljä kolmosta putkeen. Sen jälkeen päästimme pelaajia pelaamaan vahvuuksillaan. Oli ihme, että olimme vain pisteen päässä puoliajalla.

− Kotijoukkue oli loistava. Koripallo on siitä hienoa, että joukkue, joka on läsnä ja pelaa kovaa, on usein vahvoilla, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo kertoi.

Aamulehden kertoman mukaan Pyynikin yleisöstä olisi huudeltu sekä ottelun aikana että pelin jälkeen Rannikolle pilkkahuutoja, kun veteraanipelaaja loukkasi itseään.

− Henkilökohtaisesti ihmettelen, että 38-vuotias legenda pelaa noilla vuosilla ja kun jotain sattuu, sitten aletaan huuteleen sellaiselle pelaajalle. Mitä sellaisten ihmisten päässä liikkuu? Luulisi, että on hienoa, että tuollainen legenda pelaa täällä, Iisalo kritisoi.