Korisliigan kausi starttaa vahvan kolmen kärjen voimin – otteluiden porrastus hellii katsojaa

Korisliiga alkaa perjantaina, kun avausottelussa Helsingin Kisahallissa Seagulls isännöi Korihaita. Lauantaina sarja saadaan tosissaan käyntiin neljän ottelun pelikierroksella.

Uutena innovaationa tämän kauden Korisliigassa nähdään otteluiden porrastamista näillä useampien pelien kierroksilla. Esimerkiksi lauantain neljä peliä alkavat jokainen eri aikaan: klo 16, 17, 18 ja 19.

Vastaavaa on luvassa useilla muilla lauantaisilla kierroksilla ja parhaimmillaan korisherkkua on tarjolla klo 15 alkavasta ensimmäisestä pelistä n. klo 21 päättyvään viimeiseen kahta tuntia aiemmin alkaneeseen otteluun.

Tv-katsoja siis voi asettua kotisohvalleen koko illaksi ja vastaavasti hallilla paikan päällä pelejä katsovakin ehtii vielä saman illan aikana katsomaan toista ottelua televisiosta.

Viime kauden mitalistit = tämän kauden suosikit

Korisliigan selvät ennakkosuosikit löytyvät viime kauden päätteeksi sarjan mitalit kaulaansa saaneista seuroista. Puolustava mestari Kauhajoen Karhubasket on ykkössuosikki voittajaksi tänä vuonna ja perässä pohjanmaalaisia haastavat Salon Vilpas sekä Seagulls. Kauhajokea vauhdittaa myös seuran omin voimin paikkakunnalle rakentama uusi, upea koripalloareena.

Muuten sarjaa on ennakoitu monissa piireissä ennätystasaiseksi. Kärkikolmikon takana olevista joukkueista on hankala sanoa ketkä ovat mukana mitali- ja kärkitaistoissa, ketkä taas joutuvat tappelemaan alempaan jatkosarjaan.

Uutena tulokkaana tämän kauden Korisliigassa nähdään perinteinen Tapiolan Honka, joka nousi sarjaan ja pudotti Loimaan Bisonsin tieltään 1-divariin. Honkaa on veikattu sarjan hännille ja kohtalona voi olla putoamista vastaan kamppailu. Espoolaiset ovat tosin saaneet rekrytoitua ryhmäänsä kolme kovaa kotimaista pelaajaa: Max Besselinkin, Carl Lindbomin ja Tuukka Kotin.

Toinen suuri kysymysmerkki on Tampereen Pyrintö, jonka ulkomaalaisvahvistukset eivät ainakaan harjoitusotteluiden perusteella ole saaneet aikaiseksi suuria hurraa-huutoja. Tosin viime hetkillä tapahtunut viime kauden Korisliigan pistekunkun Ike Smithin paluu joukkueeseen tuonee helpotusta ainakin hyökkäyspäähän.

Lue myös Korisliigan sivuilla julkaistut joukkue-ennakot:

Korisliiga-ennakko: Salon Vilpas, Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket

Korisliiga-ennakko: Lahti Basketball, Kataja Basket ja BC Nokia

Korisliiga-ennakko: Tapiolan Honka, Korihait ja Kobrat