Korisliigan mielenkiintoisimmat nimet − NBA-vahvistuksia ja viimeisen askeleen ottajia

Sunnuntaina alkavassa Korisliigassa iso nippu todella mielenkiintoisia pelaajia. Sarjan suurimmat tähdet Teemu Rannikko ja Bojan Sarcevic mittelevät joukkueineen heti avauskierroksella viime kevään finaalien uusinnassa. Kiinnostavimmat seurattavat pelaajat ovat kuitenkin Korisliigassa uusia hankintoja tai uuteen seuraan siirtyneitä pelimiehiä.

Listaamamme pelaajat eivät ole välttämättä Korisliigan parhaita pelaajia, mutta niitä, joihin kannattaa tulevalla kaudella kiinnittää huomiotaan. He ovat joko uusia hankintoja Korisliigaan, paluumuuttajia tai uransa kannalta tärkeitä seurasiirtoja tehneitä koripalloilijoita.

Fiifi Aidoo, Ura Basket

Aidoon yliopistoura tyssäsi kahteen vuoteen ja nyt Susijengissäkin debyyttinsä tehnyt takamies vahvistaa Korisliigaan noussutta Uraa. Aidoo menee heittämällä sarjan urheilullisimpien pelaajien listan kärkipäähän.

Fantastinen puolustaja, jonka pelaamisen nopeus asettaa monet vastustajat vaikeuksiin. Heitossaan Aidoolla on vielä kehittymisen varaa. Kesän maaotteluissa takamies osoitti, että iskussa ollessaan hän on kansainvälisen tason koripalloilija.

Tyler Thornton, Seagulls

Thornton pelasi seniorikaudellaan Duken huippuyliopistossa aloitusviisikon pelintekijänä. Niillä meriiteillä useimmiten ollaan NBA-varauksen kynnyksellä tai vähintään Euroopan huippusarjoissa. Sen sijaan Thornton vaihtoi pelaajauransa valmennusrooliin jatko-opiskelijana.

Sen jälkeen 26-vuotias Thornton kuitenkin teki paluun pelikentille viime jouluna Pohjois-Amerikan alemmassa sarjassa NAPB-liigassa. Jos pelintekijä on sillä tasolla kuin näytöt Dukesta osoittavat, on Seagullsilla käsissään haastaja Rannikolle ja Sarcevicille.

Mika Nuolivirta, Korihait

Harvemmin Korisliigassa nähdään suomalaisia 210-senttisiä pelaajia, jotka ovat niinkin tuntemattomia kuin Nuolivirta. Sentterillä on allaan neljä kautta yliopistokorista alemmilla tasoilla, kun pääpaino Nuolivirralla oli oikeastikin opinnoissaan.

Liikkuva sentteri, joka on kotonaan myös heitoissa kolmen pisteen viivan takaa. Jos kyvyt olisivat ominaisuuksien tasoa, pelipaikka olisi jossain muualla kuin Korisliigassa, mutta joka tapauksessa Nuolivirran pelaamista on jännittävä seurata. Pitkälti yli kaksimetriset pelaajat myös yleensä kehittyvät hieman takamiehiä hitaammin, joten Nuolivirrasta voi vielä kehkeytyä huippupelaaja.

Matt Williams, KTP

Williams ei ihan vielä saa ”NBA-tähden” statusta, mutta hän pelasi viime kaudella Miami Heatissa autenttisia NBA-otteluita. Peliminuutteja ei muutamassa pelissä kertynyt yhteensä kuin kymmenkunta, mutta silti ihan kuka vain ei saa NBA-pelejä nimiinsä.

Williams on urallaan pelannut niin pelintekijänä kuin heittävänä takamiehenä, ja yliopistossa takamies keräsikin kovia pistesaldoja. Antto Nikkarisen rinnalla rooli lienee enemmän heittävä, ja potentiaalia Williamsilla on hurjastella Korisliigassa koreja kovalla tahdilla.

Vuk Malizdan, BC Nokia

Nokialle paluun tehnyt pelintekijä jätti itsestään positiivisen kuvan, kun serbialainen Malizdan pelasi kaksi vuotta sitten Korisliigaa ja oli johdattamassa BC Nokia silloin pronssille. Maanmiehensä Dragan Labovicin kanssa yhteispeli varmasti Malizdanilla rullaa.

Mielenkiintoiseksi pelintekijän roolin Nokian joukkueessa tekee se, että joukkue ui vastavirtaan yleisiä trendejä. Labovicin ohella isot miehet Daniel Dolenc ja Sean O’Mara tekevät Nokiasta sarjan isoimman joukkueen, ja silloin pelintekijä Malizdanin vastuu pallonkäsittelystä ja etutilanteiden luomisesta on suuri.

Topias Palmi, Kataja

Palmin ura Pyrinnössä junnasi jollain tapaa paikoillaan. Susijengissä kesän maaotteluissa Palmi näytti taitojaan ja ennakkoluulotonta peliä kansainvälisillä kentillä. Nuorelle pelaajalle seurasiirto ja paikka mestaruutta tavoittelevassa Katajassa tulee varmasti juuri oikeaan aikaan.

Parhaimmillaan Palmi pystyy ottamaan ison roolin joukkueessa, tekemään pisteitä, puolustamaan aktiivisesti ja kenties nostamaan itsensä jopa maajoukkueen vakimiehistöön. Seuraava askel pitää ottaa nyt, tai Palmi voi saada muuten pikemminkin Korisliiga-jyrän leiman.

Henri Kantonen, Vilpas

Karhubasketissa Kantonen teki jo läpimurtonsa viime kaudella ja oli varsinkin kauhajokisten mestaruuteen päättyneissä pudotuspeleissä suurin yllättäjä. Jos kehityskaari osoittaa samaan suuntaan, on Vilppaalla käsissään todellinen timantti.

Myös rooli Vilppaassa vaikuttaisi Kantoselle sopivalta, kun Rannikko jatkaa pelinrakentajana ja muitakin pallonkäsittelijöitä salolaisten takakentällä riittää. Ykkösviisikossa pelatessaan Kantonen saa varmasti paljon etutilanteita ja Rannikon ollessa penkillä taas enemmän vastuuta koko joukkueen hyökkäyspelistä.