Koristelevisioinnin muutokset kiristivät fanien hermoja − Elisa vastaa kritiikkiin

Kotimainen Korisliiga sekä myös Naisten Korisliiga ja molempien I-divisioonat näkyivät aiempina vuosina Fanseatin netti-tv-palvelun kautta ja siirtyivät alkaneelle kaudelle Elisa Viihteen valikoimaan.

Muutos on puhuttanut koripallon seuraajia, kun palvelu on tietyiltä osin heikentynyt. Tällä hetkellä otteluita ei pysty katsomaan tallenteina jälkikäteen kuin Elisan digiboksilla, kaikki ottelut eivät näy myöskään suorina Elisa Viihteellä, kun palvelu on rajattu kahdeksaan kanavapaikkaan.

Elisa kuitenkin lupaa, että muutoksia parempaan suuntaan on tulossa − joiltain osin hyvin nopeastikin eli jo lokakuun aikana.

Suomalaiset koripallon seuraajat olivat tottuneet Fanseatin tarjontaan ja palvelu oli vuosien aikana parantunut merkittävästi. Mitkä syyt olivat takana siihen, että pelit vaihtuivat Elisa Viihteelle?

− Elisan koripallotarjonta on ollut pitkään sekä Elisa Viihteen että Fanseat.comin tarjonnassa. Yksinkertaistamme nyt tarjontaa keskittymällä Suomessa yhteen palveluun. Palvelemme suomalaisia asiakkaita Elisa Viihde Sportilla, jolla pystymme tarjoamaan laajimman kokonaisuuden useilla eri alustoilla. Elisa Viihde Sportin vetäjä Mika Lepistö kertoi.

− Tällöin pystymme tarjoamaan koripallon ystäville myös mm. koripallon Bundesliigaa, johon meillä on oikeudet vain Suomeen.

Yksi Elisa Viihteen ominaisuuksista, mikä on vaikuttanut korisseuraajille selvältä palvelun heikennykseltä, on tallenteiden puuttuminen. Koska otteluiden katsominen tallenteina jälkikäteen on tulossa mahdolliseksi ja tuleeko se sekä sovellukseen että verkkoselaimella katsottaessa?

− Tämä ominaisuus on toistaiseksi vain digibokseilla, joka onkin Elisa Viihde Sport -kanavien suosituin käyttötapa. Pyrimme tuomaan sen vielä tässä kuussa selaimilla käytettäväksi, Lepistö vastasi.

Kanavarajoituksen osalta huoli on, että osa otteluista jää näkemättä − varsinkin jos samana päivänä on täysiä kierroksia ja myös jääkiekkoa Elisan valikoimassa. Voiko näin käydä ja koska tilanne korjaantuu?

− Olemme tuomassa palveluun niin sanottua kanavatonta katselutapaa, joka mahdollistaa kymmeniä samanaikaisia suoria lähetyksiä. Pyrimme julkaisemaan tämän ominaisuuden vielä lokakuun aikana.

− Tällä välin ne ottelut, jotka eivät mahdu suorana Elisa Viihde Sportin kahdeksalle lineaarikanavalle, tulevat maksutta katsottaviksi suorana ja tallenteina osoitteeseen kepit.tv. Nämä ottelut tulevat lisäksi jälkilähetyksinä Elisa Viihde Sport -kanaville, Lepistö kertoi.

Moni käyttäjä on jäänyt kaipaamaan myös Chromecast-tukea, jolloin ottelulähetyksen voisi lähettää selaimesta tai sovelluksesta televisiossa tai muussa isommassa näytössä katsottavaksi. Muissa Elisan lähetyksissä tämä toiminto on tarjolla, mutta ei kuitenkaan urheilulähetyksissä.

− Elisa Viihteessä maksukanavat eivät ole toistaiseksi yhteensopivia Chromecastin kanssa. Tämä johtuu yhteensopivuusongelmasta sisällön suojausmekanismien (DRM) kanssa. Etsimme tämän parhaillaan ratkaisua, ja toivomme pystyvämme korjaamaan asian pian, Lepistö vastasi.