Kouvoista itsensä uudenvuodenyönä ulos juhlinut James Sinclair KTP:hen

James Sinclair pelasi Korisliigaa Kouvolan Kouvojen joukkueessa vuodenvaihteeseen saakka, kunnes kohtalona oli potkut seurasta liian hurjan ja joukkueen arvojen vastaisen uudenvuodenvieton johdosta. Nyt Sinclair siirtyy loppukaudeksi Kotkaan KTP:n riveihin ja korvaa Jermont Hortonin.

James Sinclairin pelaajakortti

Kymen Sanomien mukaan KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindströmillä oli tiedossa Kouvolan uudenvuodenyön tapahtumat, mutta ne eivät nousseet esteeksi Sinclairin palkkaamiselle.

– Olemme puhuneet hänestä sekä Kouvojen että Seagullsin ihmisten kanssa, ja heidän mukaansa hän on ihan kunnon kaveri. Tietysti teemme heti selväksi, että me emme kaipaa emmekä hyväksy tämänkaltaista julkisuutta täällä, Lindström kertoi Kymen Sanomille.

Sinclair pelasi Helsinki Seagullsissa kauden 2015-16 ja tämän kauden alku Kouvoissa kulki 15,6 pisteen keskiarvolla.

- Jos meillä jokin ongelma Sinclairin pestaamisessa on, se on koko. Hän on vähän liian pieni (194 senttiä) meidän tarpeisiimme, mutta tällä aikataululla meidän oli jo tehtävä ratkaisuja.

Kenneth Simms ja valmentaja Ray Ailus hautaavat sotakirvestä

Sunnuntain ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa KTP-luotsi Ray Ailus otti esille ottelun jälkeiset tapahtumat.

– Kun peli loppui, yksi pelaaja tuli minun luokseni sanomaan ”Mä voin lähteä täältä helvettiin, jos sä et peluuta mua. Sä et voi tehdä tätä mulle näin, törkeää nolata mua.” En tiedä miten reagoida tuollaiseen. Tää on joukkuepeliä. Muut äijät vetää loppuverryttelyä ja tää yksi äijä tulee tivaamaan samaa asiaa.

– Se on väärin minua kohtaan, se on väärin joukkuetta kohtaan. Tämä on joukkuepeliä, Ailus totesi tuolloin.

Nyt asiaan on sotkeutunut suuremmin koko KTP:n johto puheenjohtaja Lindströmiä myöden, ja tapauksessa osalliseksi pelaajaksi on paljastunut Kenneth Simms.

- Keskustelemme asiasta porukalla keskiviikkona. Meidän pitää varautua – ja olemme varautuneet – kaikkiin vaihtoehtoihin, Lindström sanoi Kymen Sanomille.

Osallistu keskusteluun KTP:n kausiketjussa Koripallo.comin foorumilla