Kouvojen kotitaika vei välieräsarjan seitsemänteen peliin

Korisliigan toisessa välieräparissa nähdään tiistaina seitsemäs ottelun, kun Kouvot kaatoi Salon Vilppaan kotikentällään ja tasoitti otteluvoitot. Edellisen pelin Vilpas-dominanssi oli historiaa, kun Brian Asbury (27/11) oli kentän kingi ja vatsataudistaan toipunut Tuomas Hirvonen johti kouvolalaisten peliä mallikkaasti.

Kouvot − Vilpas 95-86
Ottelun tilastot

Ottelu eteni erittäin tasaisena ensimmäiset kolme neljännestä, mutta viimeisellä kymmenminuuttisella isännät olivat selvästi vahvempia ja onnistuivat pakottamaan Vilppaan ratkaisevaan seitsemänteen peliin.

Kun edellispelissä Vilpas nollasi Kouvojen hyökkäyksen tuplaamalla heidän isoja pelaajiaan ja luottamalla takamiesten heikompaan iltaan, ei sunnuntaina salolaisilta löytynyt vastausta Asburylle ja kentille palanneen Hirvosen lisäksi myös David Gonzalvez (13/8) oli paljon paremmassa iskussa.

Vilppaan puolelta Teemu Rannikko (16/4/8s) antoi jälleen kaikkensa joukkueen eteen, mutta ei saanut riittävästi tulitukea ympäriltä. Vaikka Jack Gibbs sai kasaan 17 pistettä, hän tulitti peräti kymmenen kolmen pisteen heittoa ohitse − välillä myös arveluttavan itsekkäästi.

Kouvojen suoritus oli ylipäänsä tasaisempi ja parempi esitys joukkuepelistä. Hyökkäyspelissään Vilpas tyytyi liiaksi kolmosiin, ja kun heittäjillä oli heikko päivä (vain 27 prosenttia), ei runsaskorisessa pelissä suoritus riittänyt lopulta voittoon.

Ottelua värittivät myös kovaotteiset korinaluspainit, filmaamiset sekä myös kyseenalaisesti viuhuneet kyynärpäät. Thomas Gipsonin pinna ja pää ei kestänyt noita paineja Vilpas-pelaajien kanssa, mikä tiesi miehelle virheitä sekä pientä roolia pelissä.

Gipsonin ykköspainipari Juho Nenonen taas kunnostautui niin filmeissä kuin kovien kontaktien kestämisessä, mutta myös erittäin ikävästi huitaisi kyynärpäällään avauspuoliajalla Gonzalvezia päähän. Filmaamisesta taas tekniset virheet ottivat niin Rannikko kuin Antonio Ballard.

Seitsemännessä ottelusta on tiistaina Salohallissa varmasti luvassa todella kova taistelu, missä nämä painit ja pään kestämiset mitataan vielä kertaalleen. Samoin päävalmentajat Kouvojen Jyri Lehtonen ja Vilppaan Joonas Iisalo pääsevät tekemään viimeiset shakkisiirtonsa.

Samaan aikaan Pohjanmaalla nauretaan pudotuspelipartoihin, kun kaksikko vie viimeisetkin mehut toisistaan ja finaalipaikkansa neljässä ottelussa suorilla voitoilla ratkaissut Karhubasket saa rauhassa huilata ja parannella vammojaan loppuottelusarjaa varten.