Kouvojen uusi iso laituri King: ”Tuon paljon energiaa kentälle”

Kouvot on hankkinut joukkueeseensa 23-vuotiaan Leland King II:n. Kolmea eri yliopistoa edustanut yhdysvaltalainen aloittaa ammattilaisuransa Korisliigassa.

201-senttinen ja 98-kiloinen laituri ehti pelata viiden vuoden aikana neljä kautta kolmessa eri yliopistossa. Kaksi ensimmäistä kautta King pelasi varsinkin akateemisista saavutuksista tunnetussa Brownin yliopistossa ja jälkimmäisellä kaudella pelasi yli 25 minuuttia per ottelu 14,7 pisteen keskiarvolla.

Yliopiston vaihdon takia King joutui huilaamaan yhden kauden, ja sen jälkeen kovempitasoisessa Nevadan yliopistossa vastuu jäi vähäisemmäksi. Sen sijaan Kaliforniassa Santa Barbaran yliopistossa jatko-opiskelijana valmistumisensa jälkeen rooli oli jälleen isompi, kun peliaikaa kertyi 32 minuuttia ja tilastosarakkeet karttuivat 15,6 pistettä ja 10,2 levypalloa.

Kouvoissa isolle laiturille on kaavailtu pelipaikkaa neljä tai viisi ja joukkueen päävalmentaja Jyri Lehtonen uskoo saaneensa ryhmäänsä monipuolisen pelaajan, joka pystyy puolustamaan kaikkia pelipaikkoja.

− Hyökkäyksessä hän vie pienempiä puolustajia korin alle ja isompia vastaan hyökkää kolmosen kaarelta. Hyvänä levypallopelaajana hän antaa meille mahdollisuuden juosta stopeista nopeita hyökkäyksiä.

− Tavoitteeni on auttaa joukkuettamme voittamaan pelejä ja pitää hauskaa näin tehdessämme. Tuon paljon energiaa kentälle ja yritän aina pelata mahdollisimman monipuolisesti vaikkakin minut tunnetaan parhaiten pisteistä ja levypalloista. Haluan auttaa kaikin tavoin joukkuettamme voittamaan, King kertoi Kouvojen tiedotteessa.