Kouvot haki uuden valmentajansa Seagullsista − ”Tuomas sopii loistavasti ideologiaamme”

Helsinki Seagullsin apuvalmentaja Tuomas Oja siirtyy tulevalle kaudelle Kouvojen päävalmentajaksi, kun Jyri Lehtonen jättää seuran kauden päätteeksi.

33-vuotiaan Ojan sopimus Kouvojen kanssa yksivuotinen sisältäen option toisesta vuodesta. Oja ei ole aiemmin toiminut Korisliigassa päävalmentajana, mutta on toiminut eri sarjatasoilla ja maajoukkueissa valmentajana jo lähes vuosikymmenen verran.

Tällä hetkellä Oja on Seagullsissa Mikko Larkaksen valmennustiimissä ja edelliset kaudet kuluivat Joensuussa Katajan apuvalmentajana. Katajassa nuori valmentaja tienasi myös kaksi kultamitalia täydentämään omalta pelaajauraltaan hankittua hopeaa Namika Lahden paidassa vuonna 2007.

− Aloitan Kouvoissa oikein positiivisella mielellä. Kouvot on yksi Korisliigan perinteikkäimpiä organisaatioita ja he ovat viimevuosina profiloituneet pelaajien kehittämiseen, kuitenkin niittäen myös menestystä tämän ohella varsin mallikkaasti.

− Kun tällaisesta organisaatiosta tarjotaan mahdollisuutta aloittaa oma päävalmentaja-ura niin valinta ei loppujen lopuksi ollut hirveän vaikea.

− Rekrytointi ja tulevan kauden suunnittelu aloitettiin noin 15 minuuttia sen jälkeen, kun allekirjoitukset olivat paperissa, Oja kertoi Kouvojen tiedotteessa.

− Tuomas sopii loistavasti ideologiaamme, jossa haluamme edelleen kasvattaa nuorista huippupelaajia, tukea heitä urheilijauran alkumetreillä sekä menestyä Korisliigassa. Näihin tavoitteisiin Tuomas tuo valtavasti mahdollisuuksia, Kouvojen puheenjohtaja Sami Laaksonen sanoi.