Kouvot hankki mestari-Gonzalvezin takaisin − ”Odotan jo kovasti paluuta Kouvolaan”

Korisliiga-mestaruuden Kouvolassa 2016 voittanut David Gonzalvez palaa parin kauden jälkeen takaisin Kouvoihin tulevalla kaudella.

Sekä takamiehen että laiturin tontteja pelaamaan pystyvä 193-senttinen Gonzalvez oli tärkeä osa Kouvojen mestarijoukkuetta. Miehen edellisen Korisliiga-käynnin tilastot olivat 13,7 pistettä, 3,5 levypalloa ja 2,4 koriinjohtanutta syöttöä ottelua kohden.

Ratkaisevassa finaalissa Gonzelvez pussitti 19 pistettä ja antoi kahdeksan syöttöä, sekä koko finaalisarjan ajan kunnostautui Damon Williamsin vartioinnissa. Kokeneella pelaajalla on Euroopan kentiltä myös Hollannin ja Itävallan mestaruudet sekä viime kaudella hän oli Saksassa mukana nostamassa SC Rasta Vechtan seuraa pääsarjaan.

− Viimeisen kahden vuoden aikana olemme olleet coach Lehtonen kanssa tiiviisti yhteydessä. Vuosi sitten olin jo hyvin lähellä palata Kouvoihin, mutta päädyin lopulta Saksaan. Olen hyvin tyytyväinen, että tällä kertaa paluuni Kouvolaan toteutuu, Gonzalvez kertoi seuran tiedotteessa.

− Edellinen kauteni Kouvoissa päättyi joukkueemme kannalta unohtumattomalla tavalla − kuten varmasti kaikki hyvin muistamme. Muistelen edelleen lämmöllä tuon kevään tapahtumia ja kaikkia hienoja ihmisiä, joiden kanssa sain olla tekemisissä. Joukkueen ja kannattajien välinen side oli uskomaton. Odotan jo kovasti paluuta Kouvolaan, jota voin hyvillä mielin kutsua toiseksi kodikseni.

− Dave on voittajatyyppi. Kokenut pelaaja, joka tekee muista ympärillään parempia. Dave puolustaa hyvin mitä pelipaikkaa tahansa, laittaa kolmoset sisään pienestä häirinnästä huolimatta ja on muutenkin match up -painajainen hyökkäyksessä, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen kertoi.

Samalla kouvolalaisten valmentaja paljasti, että joukkue aikoo pärjätä kauden vain kolmella ulkomaalaisella. Useimmat Korisliiga-seurat käyttävät tulevallakin kaudella neljää ulkomaalaispelaajaa, mutta Lehtonen jo viime kaudella korosti nuorten kotimaisten pelaajien kehittämistä.

− Koska teemme sopimuksen vain kolmen ulkomaalaisen pelaajan kanssa, on tärkeää, että jokainen heistä osuu kohdalleen heti ensimmäisellä yrittämällä.