KTP hankki Williamsin paikkaajan Seagullsin ale-laarista

Helsinki Seagullsissa kymmenen ottelua pelannut Jalen Jackson siirtyy Korisliigan sisällä KTP:n joukkueeseen. Kotkassa oli heittäjän kokoinen aukko, kun Matt Williams siirtyi ”perhesyiden” takia pelaamaan kovemmalla liksalla Kreikan pääsarjassa.

198-senttinen Jackson teki Seagullsissa 10 ottelussaan keskimäärin 14,3 pistettä ja otti 3,7 levypalloa.

− Hän on jo maassa ja tuntee liigan − ja vähän jo meitäkin. Ei ole aikaero-ongelmia, ei tarvitse totutella, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen kertoi Kymen Sanomille.

− Jackson on hyvän kokoinen pelaaja, joka liikkuu pirun hyvin. Hän ei vaadi palloa koko ajan, ja se olikin yksi tärkeä syy sopimukselle. Muuten hän saattaisi sotkea meidän rytmiä.

− Ei hän mikään huono heittäjä ole, mutta ei mikään tykkikään. Kaikkea ei voi saada, Kaminen summasi.

Jackson oli Helsingissä koeajalla, mutta ei vakuuttanut Lokkien johtoa riittävässä määrin. Seagullsista sai hiljattain lähtöpassit myös selvästi alle odotusten pelannut pelintekijä Tyler Thornton.

Kahden ulkomaalaisen joukkueesta ulos passittamisen jälkeen Seagulls etsinee lisävahvistusta ryhmäänsä, ja Helsingissä aiemminkin pelannut kotimainen veteraanisentteri Gerald Lee Jr. sattuisi olemaan samanaikaisesti vapailla markkinoilla lähdettyään Israelista.

− Jackson on hyvä pelaaja, mutta me tarvitsimme eri tyylistä pelaajaa, Seagullsin toimitusjohtaja Sauli Silvonen kertoi Kymen Sanomille.

KTP:lle Jacksonin siirron taustalla vaikutti vahvasti helppous ja halpuus.

− Lisenssit, vakuutukset ja FIBA-maksut ovat jo maksettu. Siihen vielä lentoliput, niin kyllä tällaisessa siirrossa vähän säästää, KTP:n puheenjohtaja Jyrki Lindström kertoi.