KTP käänsi pronssimitalit itselleen − ”Ty heitti kaksi vaparia sisään ja Teemu heitti floatterin ohi”

KTP:n kausi päättyi pronssijuhliin, kun kotkalaiset hakivat Salohallista voiton Vilpasta vastaan. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta aivan pelin viimeisillä sekunneilla, kun KTP siirtyi pisteen johtoon kolme sekuntia ennen päätöstä.

Vilpas − KTP 97-98
Ottelun tilastot

Ottelun lähtökohdat olivat varsinkin Vilppaalle vaikeat, kun runkosarjan ylivoimaisen voittajan ainoa tähtäin oli mestaruudessa, samoin kuin edelliskaudella. Tomi Kamisen johtaman KTP:n kausi taas oli paikoin vuoristorataa, mutta päättyi kauden viimeisen pelin voittoon.

− Ei päästy sinne asti, mihin haluttiin. Kivempi se on kuitenkin päättää kausi voittoon. Se pronssimitali ei ehkä tunnu meille niin hienolta, mutta tässä on jätkiä, jotka kiertävät tuhansia kilometrejä meidän mukana vuodessa, heille se voi olla iso juttu. Voitimme tämän heille, KTP:n kokenut kapteeni Michael Pounds kertoi.

Vilpas johti ottelua suurimman osan pelistä ja oli vielä päätösneljännekselläkin niskan päällä. Kun peliä oli vain puolisen minuuttia jäljellä, johti kotijoukkue ottelua yhdellä pisteellä. Vielä ohi heitetyn hyppyheiton jälkeen Vilpas sai hyökkäyslevypallon käsiinsä.

Samalla kotiryhmä pystyi käyttämään kellon lähes loppuun, mutta toiseksi viimeinen hyökkäys päättyi hyökkäysajan umpeutumiseen, kun pallo jäi Juho Nenosen käsiin. Seuranneessa KTP:n sisäänheitossa Nenonen rikkoi Tyrell Nelsonia, jolle pallo yritettiin pelata suoraan sivurajalta korirenkaan päälle.

Nelson upotti molemmat vapaaheittonsa, ja kun Vilppaan viimeisessä hyökkäyksessä Teemu Rannikon yritys ei kantanut koriraudan etureunaa pidemmälle, sai KTP juhlia pronssiottelun voittoa.

− Ty heitti kaksi vaparia sisään ja Teemu heitti floatterin ohi. Niin pienistä se on kiinni, Pounds kertoi.

Kauteen suurimpana mestarisuosikkina lähtenyt Vilpas jäi näin ollen kokonaan ilman mitaleita. Välierissä puhtaasti 4-0-otteluvoitoin Karhubasketille pudonnut KTP taas pystyi venymään vielä yhteen voittoon ennen kesäloman alkamista.

− Henkilökohtaisesti voin sanoa, että se oli vaikea käsitellä finaaleista putoamisen pettymistä. Se kaikki tunnelataus oli aika kova paikka, Vilppaan Mikko Koivisto kertoi.

− Syksyllä tuntui jo, että olen vähän pudonnut kärryiltä. Minäkin olen ehkä vanhoilla päivillä pystynyt oppimaan ja omaksumaan jotain. Olen iloinen joukkueen puolesta, että pystyimme pronssin sieltä kairaamaan, KTP:n valmentaja Kaminen kertoi.

− Aika pienestä oli kiinni, mutta se ei tässä kohtaa lohduta. Olen yllättynyt, kuinka hyvätasoinen ottelu oli. Paljon kokeneita pelaajia, joiden oli vaikeampi latautua peliin. Tämän joukkueen tavoite ei ollut pelata kolmannesta sijasta, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo sanoi.

Pronssiottelua oli Salohalliin saapunut seuraamaan peräti 1560 katsojaa, mikä oli enemmän kuin Kauhajoella nähtiin lehtereillä finaalisarjan avauspelissä. Korisliigan loppuottelut jatkuvat maanantaina Kouvolan jäähallissa.