KTP lisää Lehtoranta-kiintiötään

Suomen mestaruuden Karhubasketin joukkueessa voittanut Juho Lehtoranta palaa KTP-Basketin ryhmään ja Kotkaan.

29-vuotiaan Lehtorannan sopimus kotkalaisten kanssa on yksivuotinen sisältäen toisen optiovuoden. Viime kaudella Lehtoranta pelasi Kauhajoella noin 20 minuuttia per ottelua ja teki keskimäärin 4,4 pistettä.

Viimeistä edeltävä kausi Karhubasketissa oli Lehtorannan uran paras Korisliigassa, kun 27 minuutin peliajalla kertyi keskimäärin 7,5 pistettä. Lehtoranta ehti pelata Kotkassa kuusi Korisliiga-kautta ennen siirtymistään Joensuun Katajaan ja sieltä Kauhajoelle.

− Hyvä fiilis palata kotiin. Vähän on jo perhosia vatsassa, kun pääsee taas pukemaan kasvattajaseuran paidan päälle, Lehtoranta kertoi Kymen Sanomille.

− Tykkäsin tosi paljon ajasta siellä (Kauhajoella) ja se paikka jää ikuisesti sydämeeni. Nyt halusin kuitenkin takaisin Kotkaan, lähemmäs kavereita ja perhettä. Kauhajoki oli kuitenkin kaukana kaikesta, Lehtoranta sanoi.

− Juho on tässä sarjassa jopa aliarvostettu pelaaja. Fiksu pelaaja, joka pystyy heittämään, sekä puolustamaan 3-4-paikkojen pelaajia, KTP:n uusi valmentaja Tomi Kaminen kertoi Kymen Sanomille.

Joukkueessa on nyt jo kaksi Lehtorantaa, Juho ja Janne, mutta myös keskimmäinen veljes Joonas on KTP:n kiikarissa, ja seuran puheenjohtaja Jyrki Lindström myönsi neuvottelujen olevan käynnissä hänen kanssaan.

Sen sijaan Kaminen ulkomaalaisvahvistusten osalta aikoo odottaa ”isoa kalaa”, mutta suomalaisista haussa on yhä vahvistusta Lehtorantojen, Michael Poundsin ja Antto Nikkarisen rinnalle.

− Neljän-viiden uuden suomalaispelaajan kanssa jutellaan, mutta kaikki heistä ei missään nimessä ole tulossa. Täytyy muistaa, että meidän budjetti on lähes puolet pienempi kuin isoimmilla seuroilla, joten rahat täytyy käyttää viisaasti. Ennemmin laatua kuin määrää, Kaminen kertoi Kymen Sanomille.