KTP nappasi viimeisen välieräpaikan − ”Emme missään vaiheessa luovuttaneet”

KTP hallitsi puolivälieräsarjan neljättä ottelua, kaatoi Kotkassa Joensuun Katajan kolmatta kertaa perätysten ja eteni Korisliigan välieriin viimeisenä joukkueena.

KTP − Kataja 96-80
Ottelun tilastot

KTP oli hieman niskan päällä lauantain ottelussa koko ajan, eikä Katajalta löytynyt enää sitä viimeistä taistelutahtoa tai iskua, millä se olisi pystynyt venyttämään sarjaa viidenteen otteluun.

Ottelussa oli hetkiä, jolloin Kataja olisi voinut ilmoittautua mukaan taistoon voitosta, mutta jokin puristus joensuulaisilta tuntui puuttuvan. Sen sijaan KTP:n itseluottamus on tällä hetkellä katossa − niin kuin on ollut siitä lähtien, kun kotkalaiset toisessa pelissä kirivät 22 pisteen takaa voittoon.

Sama kaava toimi tälläkin kertaa KTP:n kotipelissä kuin edellisissä voitoissa. Kotkalaisten avainpelaajat saivat paljon peliaikaa ja olivat vastuun arvoisia. Donte Thomas (23/7), Tyrell Nelson (22/13) ja Joonas Lehtoranta (12/6/4s) pelasivat mainiosti ja Antto Nikkarinen pelintekijänä hoiti oman leiviskänsä.

Katajalla kaudesta tuli puolestaan pannukakku. Isot panostukset eivät tuottaneet tulosta ja taival pudotuspeleissä päättyi jo puolivälieriin, vaikka ennen kautta ryhmän piti olla yksi mestarisuosikeista. Toimivaa systeemiä ei koskaan löytynyt ja toisen pelin kaltaisia romahduksia Katajalle sattui enemmän kuin muille joukkueille melkein yhteensä.

− Sen jälkeen KTP löysi oman rytminsä ja taistelutahdon. Nämä kaksi viimeistä peliä he pelasivat kovempaa kuin me. Me taistelimme, mutta erien alut olivat meille vaikeita. Ei vain riittänyt tänään, Katajan kapteeni Matias Ojala sanoi.

− Emme missään vaiheessa luovuttaneet, vaan luotimme omaan pelisuunnitelmaamme ja siihen, että samaan tapaan jatkamalla vielä voitamme. Taistelimme koko sarjan ajan. Meillä on hyviä pelaajia, jotka pystyvät laittamaan palloa koriin, KTP:n Donte Thomas kertoi.

− Olimme perässä koko pelin tänään. Välillä meinasimme päästä mukaan, mutta emme päässeet. En osaa muuta sanoa, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi.

− Se, mitä toisen pelin lopussa tapahtui, käänsi tämän sarjan momentumin, Sten sanoi.

Korisliigan välierät käynnistyvät ensi torstaina. Runkosarjan ylivoimainen voittaja Salon Vilpas saa vastaansa Pyrinnön kaataneen Kouvot ja KTP puolestaan yrittää haastaa hallitsevaa mestaria Kauhajoen Karhubasketia.