KTP onnistui pitämään Nikkarisen − ”Maajoukkuemiehiä ei ihan joka Korisliiga-joukkueesta löydy”

Kokenut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen jatkaa KTP:ssä yksivuotisella sopimuksella, mihin sisältyy optio toisesta kaudesta. Kotkalaisten joukkueen rakennus on lähtenyt käyntiin mainiosti, kun päävalmentaja Tomi Kamisen löytymisen lisäksi Michael Pounds jatkaa KTP:n riveissä.

Urallaan 38 maaottelua pelannut pelintekijä Nikkarinen siirtyi kesken viime kauden Ruotsista KTP:n joukkueeseen, ja nyt 27-vuotias takamies jatkaa kotkalaisten ryhmässä myös tulevan kauden.

− Saimme hyvän pelimiehen, joka toi joukkueeseen jo viime kaudella selkeää ryhtiä. Maajoukkuemiehiä ei ihan joka Korisliiga-joukkueesta löydy, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström kertoi Kymen Sanomille.

− Antto on maamme kärkitakamiehiä, josta kertoo myös Korisliigan toissakauden MVP-valinta. Hän tuo joukkueeseen kokemusta ja pelinjohtotaitoa, joita tarvitaan, jos haluamme menestyä, Kaminen kertoi Kymen Sanomille.

Nikkarisella oli KTP:hen siirtymisen jälkeen pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta takamies onnistui pudotuspeleissä runkosarjaa paremmin. Keskiarvoiksi jäi 7,8 pistettä ja 3,7 syöttöä, joissa on paljon parantamisen varaa.

− Loppukauden materiaali sopi vauhtipeliin, joten se oli eri asia kuin Ruotsissa. Vaikka kausi ei mikään maaginen ollut, niin Kotkassa hoidettiin kaikki asiat kentän ulkopuolella hyvin ja minut otettiin myös joukkueessa heti isoon rooliin, Nikkarinen itse sanoi.

− Olemme puhuneet Kamisen kanssa puolen kentän hyökkäämisestä ja miten saamme siihen lisää mielikuvitusta. Haluamme olla erilaisia kuin muut joukkueet. Kiva päästä rakentamaan sitä alusta asti, Nikkarinen kertoi Kymen Sanomille.

Nikkarisen ja Poundsin sekä Kamisen sopimusten myötä KTP:n joukkueen peruskivi alkaa olla mukavasti muurattuna. Kotkalaisten suomalaispelaajia tosin tavoitellaan Varsinais-Suomen suunnalta, jos seuran puheenjohtajan Lindströmin Kymen Sanomille kertomiin kommentteihin on uskominen.

− Turun Kristika tuntuu olevan kovasti ainakin [Mikael] Aallon, [Ilmari] Kallion ja [Joni] Herralan perässä, Lindström kertoo.