KTP:n hyökkäyspelille yskänkohtaus, Karhubasket kiri voittoon

Perjantaina Korisliigassa KTP:n hyökkäys oli unessa ensimmäisen puoliajan, minkä vierailija Kouvot hyödynsi täysimääräisesti. Uudessakaupungissa Korihait elätteli pitkään toiveita kotivoitosta, mutta vieraat Kauhajoelta varmistivat lopulta voitollaan runkosarjan kakkossijan.

KTP – Kouvot 66-83
Ottelun tilastot

Kotkassa kotijoukkue halusi löytää puolustuspelinsä, kun edellisessä ottelussa sarjajumbo Kobrat iski peräti 119 pistettä. Parempaa puolustamista KTP:ltä nähtiinkin, mutta samalla taisi hukkua joukkueen hyökkäyspeli.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen lukemat olivat jopa hämmästyttävät 50-22 vierailija Kouvojen eduksi. Kotka heitti avausjaksolla pelitilanneheitot 23 prosentin (9/39) tarkkuudella, millä luvuilla ei missään sarjassa kilpailla voitoista. 22 pistettä 20 minuuttiin ei ole vain pieni yskähdys, vaan jo valmentajan mielenterveydelle vaarallisen oloinen suoritus.

Kouvot söi siis KTP:n pudotuspeli-välipalaksi jo avauspuoliskolla ja toinen jakso melkein kokonaisuudessaan vain pelailtiin pois kirjoista. Erityisesti vaikeuksia KTP:n pienellä miehistöllä oli Kouvojen isojen pelaajien kanssa, kun Thomas Gipson (19/10) ja Ville Kaunisto (17/13) pitivät juhlia korin alla.

KTP:ltä ei vastausta Kouvojen korinaluspeliin löytynyt, mistä hyvänä osoituksena sentteri Mikael Aallon 10 minuutin peliajalla keräämät viisi virhettä ja karkotus kentältä jo kolmannen erän puolivälissä.

− Halusimme pelata puolustuksessa hyvin ja pysäyttää heidän transition-hyökkäyksensä − mielestäni onnistuimme siinä hyvin, Gipson kertoi.

− Kyllä ne oli varmaan katsoneet videoita, missä me olemme hyviä. Koetamme juosta, ja nyt Kouvot oli kyllä valmiita siihen. He puolestaan pääsivät juoksemaan lay-upeja ja ylivoimahyökkäyksiä, KTP:n Aalto kertoi.

− Tosi, tosi, tosi raskas maaliskuu oli meille. Nyt sanon joka lehdistötilaisuudessa saman asian: lepo ja harjoittelut ovat nyt kohdillaan. Ehkä toinen juttu on, että viimeiseen kolmeen peliin olemme tehneet playoff-scoutin [vastustajan pelitavan tutkiminen videolta]. Joka päivä aloitamme puolen tunnin videosessiolla, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen sanoi.

− Valmistaudumme jo pudotuspeleihin, mutta ei se ole syy, että me häviämme tällaisen ottelun. Kyllä Kouvot oli selvästi parempi kuin me tänään, pelkkää heidän hyvyyttään. Meidän täytyy löytää se oma tapamme, millä pääsemme vauhtiin ja miten pystymme hyödyntämään nopeuttamme, KTP:n valmentaja Ray Ailus kertoi.

KTP on välillä vakuuttanut nopealla hyökkäyksellään ja puolustuksen prässipelillään, mutta neljän ottelun tappioputki kertoo siitä, että vastustajat ovat pikaisesti löytäneet aseet kotkalaisten pysäyttämiseen. Jotain temppuja pitää Ailuksen siis keksiä ennen kuin Vilpas marssii vastaan.

Kouvot taas jahtaa yhä pudotuspelien kotietua, ja todennäköiset vastukset ovat karsiutuneet kahteen. Niistä Lehtonen ei suostunut suosikkia kertomaan.

− Molemmat sopivat meille tavallaan. Nokia on paha, kun heillä on [Dragan] Labovic, joka pystyy heittämään kolmosia. Toisaalta pidemmässä ottelusarjassa hän joutuu painimaan meidän isoja vastaan. Seagulls on voittanut meidät neljä kertaa tällä kaudella, ei kai ne meitä voita seitsemää kertaa.

Korihaiden puhti loppui kesken

Uudessakaupungissa isäntä Korihait piti Karhubasketia tiukoilla läpi ottelun. Aivan loppuun tai voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt, kun vieraiden rutiinitaso oli vain parempi.

Korihait – Karhubasket 78-87

Peli kulki hyvin tasaisissa merkeissä aivan ottelun loppuun asti, mistä hyvänä merkkinä puoliaikatulos 39-39. Neljännessä erässä kun pelin voittajaa ratkottiin, oli Karhubasketin suoritus kuitenkin merkittävästi parempi kuin isännillä.

Teemu Sulosen kaksi kolmen pisteen heittoa nykäisivät viimeisellä neljänneksellä kotijoukkueelle jo viiden pisteen kaulan, mutta sitten Karhubasket painoi kaasun pohjaan. Siitä eteenpäin ottelun loppuhetket menivät kauhajokisille numeroin 15-1.

Karhubasketin peliä johtivat ratkaisuhetkillä tutut miehet, kun koreja iskivät Bojan Sarcevic (17p, 12s), Greg Mangano (19) ja Kelvin Lewis (11). Voitolla Kauhajoen miehet varmistivat runkosarjan kakkossijan. Pudotuspelivastustaja on yhä hämärän peitossa, kun sijoilla 4-7 olevat joukkueet ovat vain kahden pisteen etäisyydellä toisistaan.