KTP:n satanen vei voiton päähän välieristä − ”Hurmos toi meille uskon omaan tekemiseen”

kuvat: Juuso-Valtteri Kivimäki

KTP oli jälleen toisella puoliajalla ja ottelun ratkaisuhetkillä Katajaa vahvempi ja otti puolivälieräsarjassa 2-1-ottelujohdon. Kotkalaiset paukuttivat toisella puoliajalla huimat 62 pistettä, eikä isänniltä löytynyt tähän vastausta.

Kataja − KTP 92-100
Ottelun tilastot

Kotkassa edellisessä ottelussa Katajan 22 pisteen johto katosi päätösneljänneksellä. Tällä kertaa erittäin tasaisen avauspuoliskon jälkeen KTP otti ratkaisevan rykäyksen jo kolmannessa erässä ja pystyi pitämään johdostaan kiinni.

Toisella puoliajalla KTP kiskoi hurjat 62 pistettä, kun joukkueen kahden pisteen heittojen onnistumisprosentti oli peräti 67. Tyrell Nelson (24/9), Joonas Lehtoranta (14p) ja Donte Thomas (16/5) nostelivat kukin vuorollaan helppoja koreja läheltä.

Myös Antto Nikkarinen (21/4/4s) oli mainiossa iskussa ja johti kotkalaisten peliä tehokkaasti. Kataja sai omalta penkiltään tärkeitä pisteitä, kun Matias Ojala (12p) ja Samuli Vanttaja (13/7) onnistuivat mainiosti. Taas Kevin Bracy-Davisin (6p) ja Adrian Diazin (4/1) suoritukset jättivät paljon toivomisen varaa.

Varsinkin Diazin sentterinä pitäisi kyetä molemmissa päissä parempaan, eikä nollalla puolustuspään levypallolla kovin suuria hurraa-huutoja kerää.

− Hyvä ja tasapainoinen esitys meiltä. Meitä on vaivannut se, että meillä on paljon aaltoillut meidän esitykset. Mielestäni tänään yksi meidän ehjimmistä 40-minuuttisista tällä kaudella. Taso ei notkahtanut missään vaiheessa, KTP:n Antto Nikkarinen kertoi.

− Erittäin ehjä peli meiltä. Olemme aika tunnepitoinen joukkue ja näitä ei meiltä ole paljon tullut aiemmin. Se hurmos, minkä me saimme kotipelissämme, toi meille uskon omaan tekemiseen, KTP:n valmentaja Tomi Kaminen kertoi.

− Kotka pelasi omilla vahvuuksillaan ja dominoi meidän korinalustaamme. 62 pistettä pudotuspeliottelussa kotikentällä vastustajalle toisella puoliajalla, ansaittu voitto heille, Katajan Ilari Seppälä sanoi.

− KTP oli erinomainen. Nyt mitataan yksilöitä, nyt mitataan joukkuetta. Ei tarvitse paljon säästellä, Katajan valmentaja Juha Sten kertoi.

Kataja on selkää seinää vasten, kun KTP:llä on kotikentällään Kotkassa sarjan katkaisun mahdollisuus käsissään. Seuraava ottelu pelataan lauantaina klo 17.00.

Korisliigan muissa otteluissa Salon Vilpas marssi BC Nokian yli helposti välieriin otteluvoitoin 3-0 ja voittamalla kolmannen pelin 114-87. Samoin puolustava mestari Karhubasket varmisti Kauhajoella paikkansa mitalipeleissä peräti 40 pisteen voitolla Helsinki Seagullsista 108-68.

Puolivälierien suurin yllätys nähtiin Pyrintö-Kouvot-sarjassa, kun kouvolalaiset menivät jatkoon myös 3-0-voitoin ja kuittasivat kolmannen pelin Tampereella 83-78.