KTP:n viime hetkien kiri tuotti voiton − Michael Poundsille jatkosopimus

Kotkan perjantai-illassa kotijoukkue KTP tuli päätöserässä ohi ja voittoon BC Nokiasta jännittävässä ja kiihkeässä ottelussa. Pelin jälkeen kotkalaisseura teki kaksivuotisen jatkosopimuksen kapteeninsa ja kasvattinsa Michael Poundsin kanssa.

KTP − Pyrintö 94-89
Ottelun tilastot

Peli oli lievästi BC Nokian hallintaa kolme ensimmäistä neljännestä ja vierasjoukkue oli lähes koko ajan karvan verran edellä isäntiään. Viimeisellä neljänneksellä KTP:n puolustus kuitenkin nosti merkittävästi tasoaan ja Donte Thomas (24p) teki tärkeimmät kovat korit.

Thomas upotti viime minuuteilla niin yhden tärkeän kolmosen kuin huimalla suorituksella tippasi sisään oman joukkueensa ohiheiton levypallon sekä sen jälkeisen vapaaheiton. Erinomaisesti ottelun alun pelannut Nokian tuore pelintekijä Jalek Felton (25/8s) taas hyytyi, kun KTP piti takamiehen pois pallosta.

− KTP nosti puolustuspäässä aina intensiteettiä, kun olivat vähän pulassa, ja sillä saivat stoppeja. Sen kautta he lopussakin nousivat ohi, Nokian valmentaja Ville Tuominen kertoi.

− Olemme kymmenisen päivää olleet tällä ryhmällä koossa ja tässä vielä opetellaan, miten me näitä juttuja tehdään ja käsitellään. Meillä ei ollut ihan hirveästi variaatioita siihen, että mitäs me sitten teemme, kun KTP alkoi pelata Feltonia yli ja hän on pallottomana, Tuominen sanoi.

− Alku tuntuu olevan vähän meidän perisynti, emme ole ihan pelitempossa mukana. Niitä yli kymmenen pinnan tappioasemia on tullut aika monta kertaa tällä kaudella, KTP:n valmentaja Tomi Kaminen sanoi.

− Loppu oli myös henkisellä puolella meiltä hyvä. Kun huomasimme, että pitää alkaa taistelemaan, kairaamaan ja voittamaan puolustuksessa tilanteita, silloin me saimme heitä pakotettua aika vaikeisiin heittoihin, Kaminen kertoi.

Voittopelin jälkeen KTP pisti lehdistötilaisuudessa sopimuspaperit Poundsin nenän eteen ja kotkalaiskasvatti rustasi nimensä kahden vuoden jatkosopimukseen.

− Kotkan oma poika jatkaa täällä vielä kaksi vuotta ja se on hienoa. Hänestä kasvaa vielä seuralle tärkeä ihminen, hän nyt jo auttaa junnuja ja tekee PR-hommia. Iso KTP-sydän sykkii hänen rinnassaan, Kaminen hymyili.

Pounds kasvatti ottelun loppusekunneilla pistelukemansa 16 pinnaan, kun KTP-kapteeni sai nostella helppoja koreja sekä päästessään vapaaheittoviivalle Nokian yrittäessä kiriä vielä rikkeiden avulla.

− Kaksi ilmaista voirullaa sieltä alta ja vaparit. Olen parhaimmillani, kun olen korin alla ihan yksin, Pounds vitsaili.

Korisliigan perjantain toisessa ottelussa Kouvot otti tyylipuhtaan voiton Pyrinnöstä luvuin 94-75. Kouvojen pelaajista peräti viisi kykeni pelissä vähintään 13 pisteen saldoon.