Kuusi minuuttia riitti Vilppaan välieräpaikkaan − ”Se olikin aika nopeasti sen jälkeen taputeltu”

Salon Vilpas osoitti Kotkassa sen, miksi joukkue karkasi helppoon Korisliigan runkosarjan voittoon. Vilppaan kuuden minuutin rykäisy luvuin 19-0 ratkaisi pelin KTP:tä vastaan.

KTP – Vilpas 55-88
Ottelun tilastot

KTP aloitti pelin vahvasti, kuten kotkalaiset tekivät käytännössä kaikissa sarjan otteluissa. Tällä kertaa virta ei riittänyt kotijoukkueella kuin reilun kuuden minuutin ajan, missä kohdin peliä kotkalaiset johtivat 17-11.

Sitten Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo vapautti penkkimiehiään kentälle ja salolaiset pistivät kaasun pohjaan. Seuraavat noin kuusi minuuttia pelistä kääntyivät Vilppaalle huimin 19-0-luvuin, minkä jälkeen ottelun voittajasta ei enää ollutkaan epäselvyyttä.

− Oli tiukka alku, he pääsivät jopa vähän eteen siinä alussa. Sitten saimme meidän pelimme rullaamaan, heitot upposivat ja pelasimme aggressiivista puolustusta. Emme antaneet heille mitään helppoa.

− Saimme siitä kaulaa, ja sitten se olikin aika nopeasti sen jälkeen taputeltu, Vilppaan kokenut maajoukkuemies Mikko Koivisto kertoi Basket.fin haastattelussa.

Ensimmäisen puoliajan loppuluvut olivat vieraille edulliset 49-28. KTP:n yksilöpeli toimi aivan pelin alussa, mutta sen jälkeen isännät hävisivät Vilppaalle selvästi kaikilla pelin osa-alueilla. Tilastotkin tukivat tätä, kun KTP:llä oli koossa vain kaksi syöttöä, levypallot menivät selvästi vieraille, kolmen pisteen heitot 7-1 Vilppaalle ja penkkimiesten tekemät pisteet 22-0.

− Tulos näyttää helpolta, mutta me teimme sen helpoksi. Aloitimme kovaa ja otimme vastustajan nopeat hyökkäykset pois, Vilppaan Aatu Kivimäki kertoi seuran haastattelussa.

Vilppaan suoritus oli kokonaisvaltainen koko joukkueen onnistuminen, ja samalla osoitus siitä, mihin salolaiset parhaimmillaan pystyvät. Sarja KTP:tä vastaan osoitti myös aukkoja Vilppaan pelissä, mutta myös sen, että joukkue ei turhaan lähtenyt pudotuspeleihin suurimpana suosikkina.

− Tulimme tänään tänne sillä ajatuksella, että sarja menee poikki. Ainakin yhdelle päälle kolmikymppiselle ylimääräinen välipäivä tekee hetki. Hyvä huilata hetki ennen välieriä, Koivisto sanoi.

KTP jäi lopulta täysin avausviisikkonsa ja mainioiden yksilösuoritusten varaan, kun hyvin valmistautunutta Vilpasta vastaan sen kummemmin pienen viisikon prässi, satunnainen paikkapuolustus tai muutkaan valmennukselliset keinot eivät toimineet. Kotkan valmentajana viimeisen pelin luotsannut Ray Ailus sai kuitenkin ryhmästään parhaan irti ja nosti KTP:n takaisin pudotuspeleihin.

Vilpas jatkaa välieriin voitoin 3-1, ja saa vastaansa joko Seagullsin tai Kouvot. Runkosarjavoittajalla on puolellaan jälleen kotietu, mikä mitoitukseensa täyttyvässä Salohallissa on mittava. Vilppaan kannattajaryhmä oli paikalla myös Kotkassa runsaslukuisena ja pääsi juhlimaan sarjavoittoa joukkueen kanssa ja Juho Nenosen johdattamana.

− Nämä lauantaipelit ovat kivoja, kun Ultras on mukana, Kivimäki hymyili.