Kymenlaakson derby Korisliigassa, Korihait hakee yllätystä

Pitkäperjantaina Korisliigassa pelataan kaksi ottelua, joilla on runkosarjan loppumetreillä isot panokset lähes kaikille pelaaville joukkueille. Kymenlaakson paikallistaistossa KTP hakee viime otteluissa karannutta otettaan takaisin.

KTP – Kouvot

Kotkalaiset varmistivat edellisellä kierroksella pudotuspelipaikkansa, mutta joukkueella itsellään ei siihen osaa ollut, sillä kahdeksas sija tuli Espoo Unitedin tappion myötä. Alla on kolme peräkkäistä tappiota ja viime pelissä sarjajumbo-Kobrat pussitti KTP:tä vastaan huimat 119 pistettä.

− Mielenkiintoinen paikallisottelu edessä. Olemme varmistaneet playoff-paikan ja Kouvot pelaa vielä kotiedusta. Tavoite saada paketti paremmin kasaan ja korjata puolustuksemme aukkoja. Voittoa lähdetään viimeisestä kotiottelusta hakemaan, KTP:n valmentaja Ray Ailus kertoi Korisliigalle.

Aukkoja puolustuksessa todellakin oli ja paikattavaa riittää. KTP:n pienen viisikon peli ja aggressiivinen koko kentän prässi tuottaa välillä loistavia onnistumisia, ja kun homma ei toimi, saattaa oma pää taas vuotaa kuin seula. ”High risk, high reward” saatettaisiin toisen palloilulajin piirissä sanoa.

− KTP on hankala vastustaja. Puolustuksen ja levypallopelin pitää olla meillä tänään parhaimmillaan, jotta voimme pelata voitosta. Myös transition-puolustus ja pallosta huolehtiminen ovat avainroolissa, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen kertoi Korisliigalle.

Kouvot taas on pudotuspelin lähestyessä mainiossa vireessä, ja tavoittelee yhä jopa kotietua ensimmäiselle kierrokselle. Kouvolalaiset ovat myös voittaneet kaikki kolme kaudella pelattua Kymenlaakson derbyä, joten Ailuksen pitää taikoa jostain joukkueeseensa raudanluja puolustus.

Korihait – Karhubasket

Myös Uudessakaupungissa molemmilla joukkueilla riittää pelissä panosta. Karhubasket ei ole vielä varmistanut kakkossijaansa, sillä BC Nokia on kovassa nousukunnossa ja hengittää kauhajokisten niskaan. Mikäli Karhubasket ei voittoa perjantaina ottaisi, pelaisivat joukkueet keskinäisen ottelun viimeisellä kierroksella, jonka voittaja nappaisi kakkospaikan.

Karhubasketin peli tosin kulkee tällä hetkellä niin mallikkaasti, että sillä ei liene suurta merkitystä lähtevätkö oranssipaidat pudotuspeleihin kakkos- vai kolmossijalta. Varsinkin pelintekijä Bojan Sarcevic pelaa uransa parasta koripalloa ja dominoi illasta toiseen, ja on hyvin lähellä maaliskuun kuukauden pelaajan valintaa.

− Vastustaja on vaarallinen kotihallissaan ja tehnyt ison kasan pisteitä monia joukkueita vastaan juuri siellä. Voitolla on merkitystä molemmille. Meidän kakkossija varmistuisi voitolla ja Korihait taas olisi lähempänä ei-karsijan paikkaa. Puolustuspään tiiviys ja levypallopelaaminen tärkeimpinä asioina, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi Korisliigalle.

Kobrien yllätysvoitto Kotkasta tosiaan asetti Korihait uuteen asemaan. Uudessakaupungissa (ja oikeastaan kaikkialla) taidettiin luulla, että Korihaiden voitto Kobrista muutama peli sitten varmisti seuran sarjapaikan. Nyt joukkueet ovat kuitenkin tasapisteissä, mutta Korihaiden onneksi keskinäisten otteluiden saldo kääntää edun ukilaisille.

Jos Kobrat onnistuisi taas ottamaan yhden voiton kahdesta viimeisestä pelistään (Seagulls, Vilpas), voisi Korihait pudota viimeiseksi, mikäli joukkue ei enää lisäpisteitä saa. Tosin on yhä epäselvää, mikä sarjajumbon kohtalo on, kun divisioonasta ei HBA-Märskyn finaaliin pääsyn myötä ole loppuottelussa kuin yksi halukas Korisliigaan pyrkijä.

Sen varaan, että karsintapelejä ei tulisi, ei kumpikaan seura silti varmasti halua laskea mitään. Helppo urakka Korihailla ei perjantaina ole, sillä kolme joukkueiden keskinäistä ottelua ovat kääntyneet kaikki Karhubasketin voittoihin ja yhteenlaskettu koriero noissa peleissä näyttää ukilaisten rujoa -75 saldoa.

− Viimeksi vastassa runkosarja selkeä ykkönen ja nyt kakkonen. Ei paljoa homma helpotu. Bojan Sarcevic on vanhassa kotihallissaan aina vaarallinen, Korihaiden apuvalmentaja Petri Helminen kertoi Korisliigalle.