Lahden paluu Korisliigaan varmistui − kapteeni Mäkäläinen jatkaa joukkueessa

Pääsarjatason koripallo palaa Lahteen neljän vuoden tauon jälkeen, kun Divisioona 1A:n voittaja Lahti Basketball lähtee mukaan Korisliigaan. Lahdessa ei joukkuetta Korisliigassa ole ollut sen jälkeen, kun Namika Lahti haettiin konkurssiin kesällä 2015.

Lahti Basketball voitti divisioonan finaaleissa selvästi Loimaa Bisonsin suoraan kolmessa ottelussa. Varmistusta sille, että seura todellakin lähtee mukaan Korisliigaan saatiin odottaa vielä puolitoista kuukautta viimeisen ottelun jälkeen.

Seuran on tehnyt jatkosopimuksen kapteeninsa Vesa Mäkäläisen kanssa. 32-vuotias Mäkäläinen aloittaa kolmannen kauden Lahti Basketballin riveissä. Kokenut pelimies kellotti viime kaudella divisioonassa 28 minuuttia per ottelu ja sai tilastoikseen 14,9 pistettä ja 7,4 levypalloa.

− Lähden erittäin hyvillä fiiliksillä tulevaan. Uskon, että pystyn vielä auttamaan joukkuetta niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Intohimo ja palo kilpailemiseen on yhä korkealla.

− Urheilun ja kilpailemisen kautta tulevat onnistumisen ja epäonnistumisen fiilikset houkuttelevat edelleen parketille. Myös fiilikset kropassa ovat hyvät, Mäkäläinen kertoi seuran tiedotteessa.

− Vesa on merkittävä pelaaja koko seuran historiassa. Hänen rooli johtajana on joukkueelle elintärkeä. Vesan sopimuksen myötä meillä on tukeva selkäranka, jonka varaan on hyvä rakentaa, seuran toiminnanjohtaja Roope Suonio kertoi.

Lahti Basketballilla on sopimukset tulevasta kaudesta myös päävalmentaja Petri Vellingin, Roi Bymanin ja Eemeli Lampenin kanssa.