”Landespedet tulevat ja vetävät pitkin lattioita” − Lokkien synkkä ilta

Lapuan Kobrat herkutteli Helsingin matkallaan 23 pisteen voiton kotijoukkue Seagullsista. ”Landespedet” olivat yksi-vastaan-yksi -koripallossa ylivoimaisen hyviä surkeata lokkiparvea vastaan.

Seagulls – Kobrat 73-96
Ottelun tilastot

Ottelun voittajasta ei alkuminuuttien jälkeen ollut juuri epäselvyyttä. Vierailija Kobrat tykitti avausneljännekselle 27 pistettä ja karkasi välittömästi tavoittamattomaan johtoon.

Seagullsin ilta oli sysimusta. Muutamia pienenpieniä valonpilkahduksia ottelun lomassa näkyi, mutta vastustaja oli torstai-iltana Kisahallissa kertaluokkaa stadilaisia parempi.

− On se aika ainutlaatuista, että landespedet tulevat ja vetävät Seagullsia pitkin lattioita. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mikä on Seagullsin vastaus, kun he tulevat Lapualle, Kobrien päävalmentaja Lars Ekström sanoi.

Kobrat dominoi ottelua ja oli erityisen ylivoimainen mies-vastaan-mies -taisteluissa. Kerta toisensa jälkeen lapualaiset karkasivat näissä tilanteissa korintekoon ja joukkue oli täynnä onnistujia. Plus-merkin kohdallensa tienasivat ainakin Mike Morsell (24/8), Robert Juvonen (8p), Khalil Small (26/8) ja Zane Watermanin heikon pelin myötä yllättävänkin ison roolin saanut Lauri Toivonen (13/8).

− Jälleen iso askel eteenpäin meidän joukkueelta. Erittäin tyytyväinen voi olla meidän tekemiseen. Pari pientä kuoppaa siellä tuli, mistä kuitenkin pystyimme nousemaan hyvin. On ilo seurata, miten meidän joukkuetekeminen kehittyy. Pelaajat nauttivat kentällä enemmän ja tietävät omat roolinsa, Kobrien Juvonen kertoi

− Esimerkiksi Mike Morsell ja Robert Juvonen olivat ihan sillä korkeimmalla tasolla, mitä he ovat näyttäneet. Näytti myös siltä, että he pystyvät vielä parempaan, Ekström sanoi.

Seagullsin pelin tarina oli tyystin toisenlainen. Ykköspelintekijäksi hankittu Tyler Thornton pelasi vain 11 minuuttia, hankki viisi virhettä, yhden tehdyn korin ja yhden syötön. Lokkien avauspelissä kykyjään väläytellyt Wayne Blackshear taas loukkasi polvensa ikävän näköisesti korilleajotilanteessa ja joutui jättämään pelin kesken.

Pienempiä vammoja taiston tiimellyksessä Seagullsista kokivat myös Christopher Ortiz ja Ricky Waxlax, joten lokkilaivan kurssin kääntäminen ei ainakaan helpotu, mikäli loukkaantumiset vievät miehiä pois kokoonpanosta pidemmäksi aikaa.

− Anteeksiantamaton suoritus meiltä kotona. Täytyy pitää huoli, että seuraavassa matsissa tulemme ihan eri asenteella. Tämä ei ole hyväksyttävää. Pitää olla kovempi ja pelata parempaa puolustusta, Seagullsin Alex Vaenerberg kertoi.

− Lapua oli kaikkea sitä, mitä me emme olleet: hyviä, aktiivisia ja aggressiivisia, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas sanoi.

− Annoimme 62 pinnaa kolmen sekunnin alueen sisältä, mikä on varmaan Seagulls-historian huonoin suoritus. Täytyy todella mennä piirtopöydän ääreen ja miettiä mikä meni pieleen. Tämä oli anteeksiantamattoman luokaton suoritus, Larkas manasi.

Voitto Helsingistä oli Kobrien historian ensimmäinen vierasvoitto Seagullsista. Lapualaisilla on neljästä pelistä jo kaksi voittoa, kun viime kaudella koko kauden 40 ottelua tuottivat vain seitsemän voittopeliä.