Liitto avitti Karhubasketin Mestareiden liigaan - ”Palkinto meidän loistaville faneille”

Karhubasket lähtee Korisliigan mestarina tavoittelemaan paikkaa FIBA:n Mestareiden liigasta. Europeleihin johtaneen syötön kauhajokisille antoi Koripalloliitto avullaan olosuhteiden saamisessa vaadittuun kuntoon.

− Mestaruuden selvittyä puhuimme mahdollisista europeleistä taustaryhmän kanssa. Lähtökohtaisesti europelit kiinnostivat, mutta kaikki kriteerit peliolosuhteissa ja muissa aiheuttivat lisäselvittelyä, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoi seuran tiedotteessa.

− Tiettyjä muutoksia hallissa pitää tehdä, mutta näihin löytyivät lääkkeet Koripalloliitolta. Joudumme tuomaan paikalle muun muassa siirtoparketin, areenakorit ja ylimääräisiä tulostauluja, mutta ne kaikki ovat Koripalloliitolla olemassa. Kun nämä olosuhdeparannukset riittivät liigan viskaaleille, niin vahvistimme hakemuksen, Ojala kertoi.

Kauhajoen liikuntahalli ei siis sellaisenaan olisi täyttänyt FIBA:n ja Mestareiden liigan vaatimuksia kaikille sarjoihin osallistuville joukkueille. Toinen vaihtoehto Karhubasketille olisi ollut viedä kotiottelunsa Seinäjoelle, mutta siihen ei halua ollut lähteä.

− Pelaaminen esimerkiksi Seinäjoki Areenassa olisi tuonut merkittävästi lisäkustannuksia, jolloin hakemusta ei ehkä olisi jätetty, Ojala kertoi.

Karhubasket lähtee rohkeasti heti eurokentille, kun Korisliigan mestaruus siihen seuralle tarjosi mahdollisuuden.

− Mestaruus ja sitä seuraavat europelit ovat tavallaan palkinto meidän loistaville faneille, jotka ovat olleet joukkuetta tukemassa loistavasti, emmekä tietysti voineet sitä faneilta evätä, Ojala kertoi.

Kauhajokisten joukkueen rakennus on vielä melkoisen kesken, sillä avausviisikon miehistä seura on kiinnittänyt vain joukkueessa jatkavan pudotuspelien MVP:n Bojan Sarcevicin. Tosin mahdollisuutta päästä eurokentille on jo väläytelty sopimusneuvotteluissa eri pelaajien kanssa.

− Karsintapaikalla europeleihin voi olla positiivista vaikutusta joukkueen rakentamiseen, mutta se työ etenee suunnitellusti ja aikataulussa, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi.