Mangano naulasi voittoheitot, Nokia hyytyi ja Karhubasket piti kotietunsa

Ottelusarjan kolmas välierä Kauhajoella oli juuri niin tiukkaa vääntöä kuin sopi odottaa. Karhubasket oli ratkaisevissa tilanteissa pallon mitan verran edellä ja nappasi toisen voiton säilyttäen samalla kotietunsa.

Karhubasket – BC Nokia 78-72
Ottelun tilastot

Kolmas ottelu oli niin tasainen kuin pudotuspeliottelu voi olla. Karhubasketin johto ei missään kohdin kasvanut yli seitsemän pisteeseen, ja BC Nokia roikkui jatkuvasti takiaisena kotijoukkueen mukana ja johtikin peliä vielä kolmen erän jälkeen.

− Meillä oli hyvä alku verrattuna viime peliin täällä. Tiukka peli ihan loppuun asti. 72 pinnaa meiltä on liian vähän, BC Nokian Niko Mattila kertoi.

− Pienet yksityiskohdat ratkaisevat joka ottelun. Tänään olimme hyökkäyslevypalloissa ja päätöksenteossamme ratkaisuhetkillä hyviä, Karhubasketin Bojan Sarcevic sanoi.

Pelin ratkaisu nähtiin viimeisen kolmen minuutin aikana, kun vierailevat näädät olivat vielä pisteen johdossa. Greg Mangano nykäisi kaksi onnistunutta ja todella kovaa kolmen pisteen heittoa, ja samanaikaisesti Nokian hyökkäyspeli hyytyi täysin.

Viimeisten minuuttien aikana Nokia ei saanut pisteitä kuin yhdellä Devoe Josephin kolmosella 24 sekuntia ennen loppua. Vaikka kauhajokisetkaan eivät pisteillä mässäilleet, riittivät Manganon onnistumiset ja Kelvin Lewisin ja Rene Rougeaun pussittamat vapaaheitot voittoon asti.

− Olimme pikkuisen lähempänä kuin viimeksi täällä, silloin juoksimme ihan perässä. Ratkaisuhetkillä Mangano laittoi muutaman säkkiin ja meidän jätkät muutaman ohi. Siitä se kääntyi, BC Nokian valmentaja Ville Tuominen sanoi.

− Meidän piti uskoa siihen, että se heitto tulee tippumaan. Uskoimme siihen, että ne täysin avoimet heitot upotetaan myös ratkaisuhetkillä, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi.

Tasainen taisto ratkesi todellakin pieniin asioihin. Molemmat joukkueet ovat opiskelleet toistensa hyökkäyspelin hyvin tarkasti ja pystyvät viemään halutut ratkaisut vastustajalta pois. Tämä näyttää johtavan sekä tarkoituksellisesti että ilman tarkoitusta suurempaan määrään kaukoheittoja.

Joukkueet heittivät yhteensä 63 kolmosyritystä, eikä kummankaan heittotarkkuudessa ollut juuri kehuttavaa. Tämä johti taas tiukkaan ja vähäkoriseen taisteluun, missä kumpikaan ei saanut isoja runeja tai saanut kasvatetuksi omaa johtoansa.

− Korinteko oli aika vaikeaa tänään. Siihen vaikuttaa hyvin paljon se, että me saimme kolme vapaaheittoa. Meidän pitää miettiä näitä asioita, mistä se johtuu, Tuominen manasi.

− Karhulla oli kymmenen pelitilanneyritystä enemmän ja yksitoista vapaaheittoa enemmän. Noilla määrillä meidän pitäisi heittää älyttömän hyvillä prosenteilla, jotta voittaisimme, näätävalmentaja linjasi.

Karhubasketin peliä tosiaankin vauhdittivat 15 hyökkäyspään levypalloa, mitkä johtivat lisäyrityksiin ja lähes identtisten heittoprosenttien myötä juuri siihen ratkaisevaan eroon.

Kauhajokisten osalta kaukoheitot olivat osin myös taktinen ratkaisu, kun korinalustalle serbisentteri Dragan Labovicin vieraaksi ei haluttu lähteä.

− Pakotimme Labovicin joko jättämään Manganon vapaaksi tai sitten puolustamaan häntä kaarella. He tukkivat hyvin keskustaa, sinne ei ole helppo mennä. Labovic on iso miehenroikale. Sitten meidän pitää tehdä jotain muita valintoja, jotta saamme vapaita heittoja, Laakso kertoi.

Molemmilla ryhmillä jäi vielä paljon parannettavaa hyökkäyspeliinsä. Onnistujia löytyi satunnaisesti, eikä vastaavasti isoja epäonnistujia ollut käytännössä lainkaan. Nokian näädät tarvitsevat vielä enemmän kärkimiehiltään Labovicilta ja Vincent Councililta.

Karhubasket taas ei voi varata vain kaukoheittojen onnistumiseen. Rougeau on varmaotteinen korintekijä ja ottanut sarjassa jopa odotettua suuremman roolin. Parempaan pystyvät myös Sarcevic ja Manganokin. Vaikka voittoheitot upposivatkin sisään, oli Manganon käsi jääkylmä ennen sitä ja kolmen pisteen heittojen saldo 0/8 siihen asti.

Ottelusarja jatkuu Nokialla neljännellä ottelulla perjantaina ja viidennellä ottelulla Kauhajoella sunnuntaina.